Introductie van Mammoth kiwi

Homegrown Organic Farms kondigde de toevoeging van biologische kiwi's aan hun productaanbod in 2020 aan en is verheugd om het programma uit te breiden met een specifiek merk voor de jumbo variëteit: Mammoth Kiwi.

Deze nieuwe variëteit werd ontwikkeld in Griekenland en in 2010 naar de VS gebracht. Mammoth Kiwi is een speciale variëteit die bijna 50% groter is dan de gewone Hayward-variëteit en een uitzonderlijke voedingswaarde heeft. Het is het onwaarschijnlijke resultaat van een natuurlijk selectie.

Scott Mabs, CEO van Homegrown Organic Farms: "Met de toevoeging van de kiwi's aan ons assortiment vorig jaar wisten we dat we de unieke kwaliteiten van de Mammoth Kiwi's moesten benadrukken en onderscheiden en we geloven dat de naam en de merkontwikkeling daarbij zullen helpen. We wilden een moderne aanpak die visueel aantrekkelijk zou zijn voor shoppers en hun kinderen en ik denk dat we daarin geslaagd zijn."

Links is de Mammoth Kiwi

De teler achter dit nieuwe ras is Jerry Kliewer en zijn zoon Jerin. Samen telen ze perziken, pruimen, nectarines en kiwi's, waaronder dit nieuwe Jumbo-ras samen met Hayward Kiwi's en Gold Kiwi's. De Kliewers zijn een samenwerking aangegaan met de Griekse veredelaars van het ras en behouden de exclusieve rechten op de genetica in de VS.

Het eerste aanbod zal bestaan uit bulk en clamshells van verschillende grootte. Het bedrijf verwacht in november te beginnen met het leveren van biologische Mammoth Kiwi's vanuit Kingsburg, CA.

Contact:
Cherie France
Homegrown Organic Farms
Cherie.France@hgofarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven