Jo Schaepkens: "Noodweer was vlakbij, maar wij hebben nauwelijks schade geleden"

Afzet Hollandse kersen blijft vooral een binnenlandse aangelegenheid

Tholen - Hoewel Valkenburg maar 5 kilometer verwijderd is van het kersenteeltbedrijf van Jo en Monica Schaepkens, hebben de kersen bij deze teler niet geleden onder de zware regenval. "Wij zijn gevestigd in Klimmen en zoals de naam het al zegt, zijn wij een stuk hoger gelegen. Wij hebben geluk gehad en weinig schade geleden", vertelt de teler.

Hoewel de kersenoogst dit jaar later begon, ziet de oogst er volgens Jo goed uit. "De producties zijn goed. Links en rechts zijn er wat gebarsten kersen, maar over het algemeen ziet de kwaliteit er goed uit. We telen wel veertien verschillende soorten rassen, maar Regina, Kordia en Karina zijn onze hoofdrassen."

De teler zet zijn kersen af richting FruitMasters in Geldermalsen en heeft daarnaast verkoop aan huis met  een pop-up store op de eigen locatie. "De prijzen liggen dit jaar op een goed niveau", vertelt Jo. De afzet van kersen blijft volgens hem een binnenlandse aangelegenheid. "Zo groot is de kersenteelt niet in Nederland en er is in de zomer vraag genoeg naar Hollandse kersen."

Andere jaren organiseerde de teler ook een jaarlijkse kersenplukdag, maar die kon dit jaar vanwege Corona geen doorgang vinden. "Het was simpelweg te kort dag om de plukdag goed te organiseren. Doordat de overkapping in maart is ingestort hebben we dag en nacht gewerkt om te zorgen dat de boomgaard klaar staat voor de pluk. Gecombineerd met de onzekerheid met corona, zijn we niet in staat om dezelfde ervaring te bieden zoals de bezoekers van ons gewend zijn. Vandaar dat we dit jaar overslaan en we zetten onze pijlen op de editie van volgend jaar."

Voor meer informatie:
Kersenbedrijf Jo & Monica Schaepkens
Klimmenderstraat 106 (pop-up tent)
6343 AE Klimmen
+31 (0)45-4051359
info@kersenbedrijfschaepkens.nl
www.kersenbedrijfschaepkens.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven