"De Franse sjalot bevindt zich op een veeleisende markt"

Het traditionele sjalottenseizoen begon dit jaar met een veeleisende markt. "Aangezien de oogst van 2020 beperkt was en die van 2021 vrij laat is, hebben we besloten om onze klanten de met de hand gepelde sjalotten aan te bieden en zo de periode tussen het aanbieden van gekoelde sjalotten en het aanbieden van halfdroge sjalotten te verkorten,” legt Pierre Batardière van de firma Daniel Cadiou uit.

Behalve de moeilijke weersomstandigheden van dit voorjaar die de ontwikkeling van de gewassen heeft vertraagd, heeft het regenachtige weer van de afgelopen weken ervoor gezorgd dat het onmogelijk was om de vertraging in te halen. “Normaal gesproken trekken we de sjalotten uit de grond en laten we ze drogen op het veld. Doordat er de laatste tijd echter sprake was van een gebrek aan zon en warmte, is dit laat op gang gekomen en de oogst dus vertraagd.

En omdat we de sjalotten wel nodig hadden, zijn we het veld in gegaan en hebben we ze met de hand afgesneden en vervolgens gedroogd in onze drogers. We bieden onze sjalotten nu al zo'n 14 dagen aan en natuurlijk zijn ze niet alleen topproducten, maar hebben ze ook, gezien de handenarbeid die nodig is om ze te oogsten, een tekort op de markt bereikt en worden de sjalotten daarom momenteel tegen een relatief hoge prijs afgezet."

Op dit moment en de komende dagen zijn de weersomstandigheden weer goed genoeg om de sjalotten te kunnen laten drogen van het veld. "Dit weekend krijgen we de eerste semi-droge partijen binnen, daarna zal tot begin augustus het aantal partijen geleidelijk aan toenemen.

Het is nog te vroeg om de tonnage van dit jaar in te schatten, maar we weten al wel dat de partijen veel groter zullen zijn dan die van vorig jaar”.

Voor meer informatie:
Pierre Batardière
Sarl Daniel Cadiou
La Ferme du Bant
29440 Plouzévédé – France
+33 2 98 69 99 17
+33 6 07 22 05 54
p.batardiere@cadiou.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven