Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Fresón de Palos hernieuwt kwaliteits- en milieucertificaten

Met een verlenging voor een jaar van de ISO 9001 en ISO 14001 certificaten, blijft de Spaanse zachtfruitcoöperatie Fresón de Palos inzetten op kwaliteit en respect voor het milieu. Het heeft daartoe onlangs de audits van het bedrijf SGS International Certification Services Iberica SAU doorstaan. De certificaties hebben betrekking op goede praktijken bij de ontvangst, behandeling, opslag en verzending van groenten en fruit.

Van links naar rechts: Sergio Muñoz, directeur van SGS Andalucía, Silvia Gómez, algemeen directeur van Fresón de Palos, Emilio Vázquez, voorzitter van Fresón de Palos, en Manuel Ibáñez, afgevaardigde van SGS Huelva

"We zijn heel tevreden met deze erkenning die bevestigt dat we kwaliteitsvolle producten op de markt brengen. Tegelijkertijd houdt het ook een verantwoordelijkheid in, namelijk om onverminderd aandacht te schenken aan kwaliteit en goede milieupraktijken, iets wat we in onze coöperatie al tientallen jaren doen”, zegt Silvia Gómez, algemeen directeur van Fresón de Palos.

Sinds 2006 richt de coöperatie zich in haar werkzaamheden naar de principes van het Spaanse Geïntegreerd Systeem voor Kwaliteits-, Milieu- en Voedselveiligheidsbeheer, dat de ISO 9001, ISO 14001 en IFS Food-normen hanteert. Het is ook in het bezit van het GLOBAL GAP-protocol voor groenten en fruit, dat goede teeltpraktijken voorziet. Hiervoor worden uitgebreide controles uitgevoerd op de teeltbedrijven zelf. Het protocol omvat ook de GRASP-module, die goede arbeids- en sociale praktijken promoot bij alle aangesloten telers.

De telersvereniging Sociedad Cooperativa Agraria Santa María de la Rábida, beter bekend als Fresón de Palos, zag het licht in 1982. Vandaag de dag is het de grootste Europese aardbeienteler. "Onze jarenlange ervaring staat garant voor producten van de hoogste kwaliteit. Dat heeft ons ook in staat gesteld om de afgelopen jaren nog verder te groeien en nieuwe markten aan te boren”, zegt Gómez.

Voor meer informatie:
Fresón de Palos
Pol. Ind. San Jorge Camino de la Cocola s/n
21810 Palos de la Frontera (Huelva) - Spanje
www.fresondepalos.es

Publicatiedatum: