McCain in VK hard geraakt door Covid en slechte aardappeloogst

McCain Foods (Groot-Brittannië) is de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in het VK. Het bedrijf is actief binnen twee segmenten van de Britse levensmiddelenmarkt, te weten 'Home' (retail) en 'Out of Home' (foodservice en fastfoodrestaurants). McCain zag haar jaaromzet vorig jaar teruglopen als gevolg van de impact van Covid op de horeca en vanwege de slechte aardappeloogst. 

Vanwege Covid-19 stelde de onderneming nieuwe prioriteiten gericht op de volgende drie doelstellingen: het waarborgen van de veiligheid van het personeelsbestand, het behoud van liquide middelen en het genereren van inkomsten. 

In het boekjaar eindigend in juni 2020 daalde de totale omzet licht omdat de vraag in het laatste kwartaal terugliep vanwege de pandemie en de beperkingen die daaruit voortvloeiden voor de out- of-home-markt.  Dit had op zijn beurt weer gevolgen voor de verwerkingsactiviteiten wat onder meer leidde tot een overschot aan onbewerkte aardappelen. 

Verder werd het bedrijf geraakt door de problematisch verlopen aardappeloogst in 2019-2020. Het rooien werd aanvankelijk belemmerd door hevige neerslag en overstromingen, waardoor een fors deel van de bewaaraardappelen niet werd gerooid en de prijzen stegen. 

Het bedrijf bleef gedurende het jaar wel flink investeren, onder meer in de modernisering van haar fabriek in Scarborough, en mediareclamecampagnes. De kosten die verband houden met de investering in Scarborough werden gedurende het jaar gemaakt en komen tot uitdrukking in een waardevermindering van de vaste activa en bijbehorende de personeelskosten. 

Het bedrijf leed een verlies van €3 mln (2019 winst: €3,9 mln). De nettoactiva van het bedrijf bedroeg €186 mln (2019: €219 mln). 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven