Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iets grotere Poolse appeloogst verwacht

De nieuwe Poolse appeloogst lijkt gespaard gebleven te zijn van extreme weersomstandigheden. Volgens één exporteur zorgde het weer de afgelopen tijd niet voor nare verrassingen en dat kan betekenen dat de er meer appelen beschikbaar zijn. 

Het weer was Poolse appeltelers goedgezind. Volgens Mateusz Wajnety, hoofd verkoop bij de Poolse appelexporteur Galster, is er geen sprake van potentiële schade aan boomgaarden die gevolgen zou kunnen hebben voor het nieuwe appelseizoen. "Tot nu toe zijn we behoorlijk optimistisch over de situatie in de boomgaarden. We doen ons best om de telers waar we ieder seizoen weer mee samenwerken zo goed mogelijk van advies te voorzien. Ik moet zeggen dat alle problemen, zoals bijvoorbeeld hagel, ons dit seizoen bespaard zijn gebleven. We hopen dat dit tot na de oogst zo zal blijven."

De laatste maanden van het afgelopen seizoen verliepen wat problematischer, waardoor het lastiger werd om aan alle specifieke wensen van klanten te voldoen. Wajnert licht dit toe: "Wanneer we kijken naar het huidige seizoen dan is het beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten de afgelopen maanden een flinke uitdaging gebleken. We doen uiteraard ons best om geen 'nee' of 'dat lukt niet' aan onze klanten te hoeven verkopen maar dit was niet altijd even gemakkelijk. We richten ons ook op de toekomst. Zo hebben we de afgelopen maanden een nieuwe Royal Gala-boomgaard aangelegd."

Wajnert verwacht dat de aantallen komend seizoen wat groter zullen zijn. Er wordt op gemiddelde maten gerekend en dat is precies waar de klanten van Galster om vragen. "Het is geen geheim dat de huidige vraag naar appelen slap is. We voorzagen dit al in deze fase van het seizoen. Het positieve is dat we nog altijd goed contact met onze klanten hebben en werken aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. We verwachten een oogst van goede kwaliteit omdat we in het voorjaar geen schade van vorst of hagel hebben ondervonden. We zijn erin geslaagd om gemiddelde maten appelen te telen, die het interessantst zijn voor onze klanten. De opbrengsten zijn eveneens tevredenstellend en we denken dat de beschikbaarheid licht zal toenemen. We moeten nog wel even geduld hebben voor we hier zeker van zijn omdat het nog een hele poos duurt voor de appeloogst voltooid is," zegt hij tot besluit. 

 

Voor meer informatie: 
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
Tel: +48 660 042 551
Email: mateusz.wajnert@galster.pl 
www.galster.pl 

Publicatiedatum: