Nieuwe Keniaanse kruidenexporteur helpt kleine lokale telers

Rwathia Agrofarm is in 2019 in Kenia is opgericht om zich bezig te houden met het telen en exporteren van biologisch geteelde verse producten; voornamelijk fruit en kruiden. Het bedrijf ondersteunt lokale telers en lokaal geteelde fruit en kruiden.

Benson Waithaka Gitigi: "Door een totale reactie van snelheid, aanpassingsvermogen en professionaliteit is ons doel om als marktleider naar voren te komen voor het leveren vers fruit en kruiden van hoge kwaliteit. Wij streven naar klanttevredenheid door pro-actief te reageren op feedback van klanten. Wij stellen ons een natie (Kenia) voor met een verbeterd levensonderhoud dat kan worden bereikt door eerlijke en ethische teelt en handel in verse producten. We zijn van plan onze diensten wereldwijd uit te breiden om zo bij te dragen aan een gezonde voedingsomgeving." 

"Rwathia Agrofarm zal voortdurend streven naar het verhogen van de efficiëntie van het bedrijf door de invoering van nieuwe technologieën en voortdurende verbetering van onze processen om aan de toenemende behoeften van de klanten te voldoen."

Rwathia Agrofarm is een startende onderneming die zich nog in de aanloopfase  naar de eerste exportverkoop van producten bevindt en naar het aantonen van de bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf richt zich op teeltactiviteiten; het sluiten van contracten met telers in rurale opkomende markten om volgens hun methoden te telen.

"We maken gebruik van duurzame klimaatbestendige teeltmethoden en helpen bij het faciliteren van speciale zaden en boomzaailingen om de bodem te herstellen en te zorgen voor teeltmateriaal en veilige behandeling van gewassen na de oogst. We streven ernaar de producten te exporteren en op de markt te brengen voor de betere consumenten in Europa, China en het Midden-Oosten."

Rwathia Agrofarm neemt een centrale positie in in de keten tussen telers en afnemers, waarbij de afstand tussen beide partijen zo klein mogelijk wordt gehouden. Het bedrijf haalt op bij de teeltlocaties, maar biedt ook gebundelde 'versstromen' aan vanuit hun multifunctionele logistieke centra die centraal gelegen zijn in het hart van het grootste tuinbouwgebied van Kenia, met goede weg-, spoor-, water- en luchtvrachtverbindingen.

De producten die Rwathia Agrofarm verkoopt, zijn afkomstig uit grote teeltgebieden die worden bewerkt door (aangesloten) telers, waardoor het hele jaar door een breed assortiment beschikbaar is.

"Het belangrijkste is dat met welke telers we ook werken en welke producten we ook op de markt brengen, kopers altijd verzekerd zijn van de allerbeste kwaliteit, omdat we rechtstreeks vanaf de bron werken en uitsluitend met telers die de benodigde certificering hebben."

Kenia moet 40% van zijn avocadoteelt onder temperaturen van -30ºC naar China exporteren, Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Europa en de opkomende markten bieden een grote kans voor Rwathia Agrofarm.

In Kenia is er een gebrek aan technologie om de vereiste temperaturen te handhaven met behoud van de kwaliteit van het product. Cryogene Individual Quick Freezing (IQF) technologie, een wereldwijde oplossing voor de bestaande kloof, is nodig. Deze oplossing voor de koelketen is een geavanceerde wereldwijde praktijk voor het bereiken van producten van goede kwaliteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kooldioxide om temperaturen onder het vriespunt (0 tot -78ºC ) te bereiken.

"We kijken met de beschikbaarheid van fondsen en partners uit naar de oprichting van een Avocado Oil Processing Plant en op lange termijn een Cryogenic Food Processing Unit."

Voor meer informatie:
Benson Waithaka Gitigi.
Rwathia Agrofarm
+254731730458.
rwathiaagrofarm@gmail.com                     
rwathiaagrofarm.co.ke 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven