In India wordt nu ook monkfruit, fruit voor diabetici, geteeld

Monkfruit staat bekend om zijn zoetheid en is een niet-calorisch natuurlijk zoetmiddel, waardoor het ideaal is voor diabetici. Wetenschappers van CSIR's Institute of Himalayan Bioresource Technology (IHBT), Palampur, hebben nu voor het eerst de teelt van monkfruit geïntroduceerd in het district Kullu in Himachal Pradesh.

Monkfruit (Siraitia grosvenorii) werd oorspronkelijk alleen in China geteeld en staat bekend als Luo Han Guo. Het is een kleine, groene meloen die is genoemd naar de monniken die hem verbouwden. Het fruit staat over de hele wereld bekend om zijn zoetheid en wordt gebruikt als een niet-calorisch natuurlijk zoetmiddel. Ondanks de vraag werd dit gewas tot voor kort alleen in China geteeld.

Hoofdwetenschapper Probir Kumar Pal en zijn team hebben de technologie ontwikkeld voor het genereren van plantmateriaal van hoge kwaliteit, de basispraktijken voor de agronomische teelt, de vruchtzettingstechniek en het beheer na de oogst. Momenteel wordt monkfruit geteeld in het door de Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (CSIR) geleide IHBT met fruit van goede kwaliteit. Kumar: "De plant groeit goed in bergachtige gebieden met een gemiddelde jaartemperatuur van 16 tot 20┬░C en vochtige omstandigheden. Himachal Pradesh is geschikt voor grootschalige teelt," vertelde Kumar aan hindustantimes.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven