Susanne Görtz

Fruittelen valt echt niet mee: hagel, overstromingen, vorst, verdroging.. we maken alles mee (en andere boeren en tuinders met ons)!

Vorige week liepen we nog trots door onze boomgaarden om onze prachtige morellen te bewonderen. Dit zou een goede oogst worden: lage prijzen, maar de hoeveelheid zou dat misschien wel compenseren. Maar door de vele regen van de afgelopen dagen beginnen de morellen nu steeds meer te barsten, waardoor we niet meer zeker zijn van het verdere verloop van de oogst.

Niet alleen bij ons, maar ook bij de andere Limburgse telers in Nederland en Belgiƫ. Een paar hele fijne klanten hebben aangeboden ons te steunen en onze morellen te verwerken in hun fabriek, al zijn ze niet meer zo mooi. Maar we zouden het heel jammer vinden van het mooie en gezonde fruit (en al het harde werk van de afgelopen 12 maanden) als onze morellen niet geoogst zouden worden wegens geen bestemming. Dus ben of ken je iemand die morellen kan verwerken de komende dagen in hoeveelheden van 350 kg tot volle vrachtwagens, laat het dan weten!

Ondertussen evacueren we vandaag, voor het geval de Maas hoger komt dan de dijken #dubbelepech #reddelimburgsemorel #superfood #zerofoodwaste #helpinghand #overstrominglimburg bel naar 06-14048826, info@fruitboerderij.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven