McCain Foods in 2030 volledig over op 100% hernieuwbare energie

McCain Foods heeft haar duurzaamheidsstrategie bekendgemaakt die gericht is op het verminderen van de CO2-uitstoot met 50% door kolen voor 2030 te vervangen door hernieuwbare energie. Rod McLaren, landbouwdirecteur voor Australië en Nieuw-Zeeland, laat weten blij te zijn dat het bedrijf verduurzaamt.

"De aandacht concentreert zich volledig op de uitdagingen die klimaatverandering en ons kwetsbare wereldwijde voedselsysteem veroorzaken," zegt hij. Het bedrijf heeft 49 fabrieken verspreid over Europa, Canada, het VK, Nieuw-Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika, China, India en Zuid-Afrika.  

De fabriek in het Australische Ballarat bepaalt de agenda met de aanleg van een zonnepark, dat na voltooiing het grootste in heel Australië zal zijn. "We bouwen ook een biovergister. Eén van onze doelstellingen is om tegen 2025 aardappelrestproducten volledig te benutten," aldus McLaren aan abc.net.au. “We gebruiken het leeuwendeel van onze restproducten voor veevoeder, maar we zullen een deel hiervan via biovergisting gaan omzetten in energie.  

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven