Kenia: Aldi financiert pakstation om kleine telers te helpen

Aldi UK heeft de bouw van een groentepakstation in Kenia gefinancierd om kleine telers te helpen. Het pakstation in Cherangany, Trans Nzoia County, zal het voor de telers gemakkelijker maken om hun verse tuinbouwprodukten op de markt te brengen en de verliezen na de oogst te beperken.

Het is het werk van de internationale NGO Farm Africa, via haar project Growing Futures, dat jonge telers op het platteland van West-Kenia helpt weerbaarheid op te bouwen tegen de klimaatverandering en de kwaliteit van AGF-producten te verbeteren voor zowel de export als de binnenlandse markten.

Het project vermindert armoede en jeugdwerkloosheid en gaat migratie van het platteland naar de steden tegen door jonge mensen in staat te stellen in hun levensonderhoud te voorzien door groenten zoals sperziebonen te telen en te verkopen, aldus Farm Africa.

Volgens thegrocer.co.uk zal het verpakkingscentrum het enige in zijn soort zijn in Trans Nzoia County, ontworpen om bederf tot een minimum te beperken, de verpakking efficiƫnter te maken en de transportkosten voor exportkopers die aan Nairobi leveren, te verlagen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven