John Lewis en Waitrose willen 1.000 banen schrappen in het VK

Hongarije: Spar zet uitbreiding winkelnetwerk voort met €5,3 mln investering
Spar Hongarije heeft onlangs 2 nieuwe supermarkten geopend en 2 gemoderniseerde winkels heropend en blijft investeren in haar winkelnetwerk. De nieuwe winkels zijn gevestigd in een woonwijk in respectievelijk Boedapest en Sopron, West-Hongarije. De heropende winkels zijn gemoderniseerd met een uitgebreider assortiment gemaksproducten, verse levensmiddelen en geavanceerde technologieën om de winkelervaring te verbeteren. De investeringen in deze 4 winkels bedroegen in totaal bijna € 5,3 mln.
Bron: spar-international.com 

Finland: Kesko Group ziet omzet met dubbele cijfers stijgen in juni
De Finse retailer Kesko Group heeft in juni 2020 een 10,4% hogere like-for-like omzet geboekt, waarbij de levensmiddelenhandel een stijging van 4,4% liet zien. De omzet van de Kesko Group bedroeg in juni € 1,07 mld, aldus de groep. De omzet van het bedrijf bedroeg € 533,7 mln in juni, terwijl de foodservice- en groothandelstak een stijging van 22,5% op jaarbasis zag, gestimuleerd door de heropening van de horeca.
Bron: esmmagazine.com 

VK: John Lewis en Waitrose zijn van plan 1.000 banen te schrappen
John Lewis en Waitrose zijn van plan 1.000 banen te schrappen als onderdeel van een reorganisatie van het winkelmanagement. De maatregel volgt op de sluiting van 8 John Lewis winkels eerder dit jaar, waardoor bijna 1.500 banen op de tocht kwamen te staan. John Lewis, de eigenaar van Waitrose en de warenhuisketen, probeert kosten te besparen nu de winkelgewoonten veranderen en meer mensen online winkelen.
Bron: bbc.com 

België: Colruyt investeert in betaalapp Digiteal
Colruyt Group stapt in het kapitaal van de Waalse start-up Digiteal, die een handige mobiele betaalapp heeft ontwikkeld. "We zijn voortdurend op zoek naar oplossingen die het leven van onze klanten makkelijker maken", zegt de retailer.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Iceland doet proef met verminderd plastic en plasticvrije aardappel- en visverpakkingen
De retailer van diepgevroren producten verkoopt zijn aardappelen voortaan in papieren zakken en zijn verpakkingen van 4 Atlantische kabeljauwfilets en 8 andere vislijnen in dozen die grotendeels uit karton bestaan en 90% minder plastic bevatten dan de vorige verpakkingen. De nieuwe aardappelverpakking is geïntroduceerd in 33 winkels in Londen, terwijl de visverpakking wordt uitgeprobeerd in 17 winkels in de omgeving van Manchester.
Bron: packagingnews.co.uk 

Zweeds Axfood: Sterk kwartaal met hoge intensiteit
Axfood ontwikkelt zich in hoog tempo en neemt belangrijke stappen om de concurrentiepositie in de toekomst veilig te stellen. Enkele weken geleden werd de overname van Bergendahls Food en een minderheidsbelang in City Gross aangekondigd; een logische deal die gunstig is voor klanten en de marktposities van de partijen versterkt en die momenteel wordt beoordeeld door de Zweedse mededingingsautoriteit. Axfood verstevigt nu ook de basis van zijn toekomstige logistieke platform met een aantal nieuwe investeringen, aldus het persbericht van Axfood.
Bron: axfood.com 

E2open moderniseert Tesco's wereldwijde logistiek en transportbeheer
E2open, een leverancier van cloudgebaseerde end-to-end supply chain management software, heeft aangekondigd dat zij samenwerken met Tesco. De Engelse retailer gaat haar legacy transport management systeem vervangen en gebruik maken van het E2open platform voor meer zichtbaarheid, transport uitvoering en facturatieprocessen.
Bron: businesswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven