"56% van Britse vervoerders overweegt activiteiten naar EU te verplaatsen"

Nu de vraag naar vervoer is gestegen tot 120% in 2021, worden Britse vervoerders tot het uiterste gedreven door de Brexit-bureaucratie en het chauffeurstekort. Daarom overwegen velen naar de EU te verhuizen om het probleem te verlichten.

Volgens een onderzoek onder leidinggevenden in de transportsector ondervinden transportbedrijven na de Brexit problemen bij de samenwerking met een aantal sectoren, waardoor de vrees ontstaat dat de consumenten de kosten van de aanhoudende problemen met de toeleveringsketen zullen voelen. In het licht van deze problemen overweegt meer dan de helft van de Britse wegvervoerders (56%) hun activiteiten naar de EU te verplaatsen.

De situatie wordt nog verergerd door de enorme pieken in de vraag naar goederenvervoer in het VK, op een moment dat er als gevolg van Brexit, Covid-19 en andere factoren een tekort aan geschoolde chauffeurs is van wel 100.000. In de drie maanden van maart tot mei 2021 was de stijging van de vraag naar vervoer meer dan twee keer zo groot als in dezelfde periode van 2019. Alleen al in april 2021 was de vraag 120% sterker dan in april 2019.

Bron: internetretailing.net
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven