VN-afgezant tijdens Pinduduo Forum:

"Technologie is cruciaal voor het transformeren van het wereldwijde voedselsysteem"

"De wereld staat voor de uitdaging de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN voor 2030 te behalen en technologische innovatie zou wel eens een cruciale rol kunnen spelen bij de transformatie van wereldwijde voedselsystemen," aldus dr. Agnes Kalibata, speciaal afgezant van de VN, tijdens de Food Systems Summit 2021. 


 
“Met nog maar 10 jaar te gaan tot 2030 ligt de wereld niet op koers om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te behalen," zo zei Kalibata in een keynote-speech tijdens het Food Systems Forum, dat werd georganiseerd door Pinduoduo. "In sommige gevallen gaan we zelfs de verkeerde kant op en nemen honger, ondervoeding, milieuschade en ongelijkheid toe." 

De wereldgemeenschap staat voor de uitdaging om de groeiende bevolking te voeden terwijl de hulpbronnen krimpen, waardoor de noodzaak voor een transitie naar duurzame landbouw en voedselsystemen nog dringender is geworden. Tegen het einde van de 21ste eeuw zal de wereldbevolking gegroeid zijn tot 11 mld. Uitdagingen, zoals ongelijkheid, milieuschade, ziekten, sociale conflicten en honger, zullen toenemen naarmate de bevolking groeit. Wereldwijd leed één op de drie mensen in 2018 aan ondervoeding en als de huidige trend aanhoudt dan zal dit in 2030 voor een op de drie mensen gelden."
 
"De transformatie van voedselsystemen en het klimaat, de natuur, volksgezondheid en leefomstandigheden zijn nauw met elkaar verbonden," zo legde Kalibata uit. Duurzame voedselsystemen maken niet alleen een einde aan honger, maar kunnen ook bijdragen aan het bereiken van alle 17 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen," zo vertelde ze. "Men kan voedselzekerheid en het beperken van de schade aan de natuur en biodiversiteit niet los van elkaar zien. Voedselsystemen kunnen al deze problemen tegelijk aanpakken."
 
Kalibata benadrukte de rol van innovatie en technologie bij de transformatie van wereldwijde voedselsystemen. Ze prees ook de rol van Pinduoduo, het grootste agrarische e-commerce-platform in China, in het verbinden van Chinese telers aan markten, waardoor deze uit armoede worden bevrijd.
 
Pinduoduo meldde in 2020 een agrarisch bruto-verkoopvolume van ruim € 35,6 mld, ten opzichte van €18 mld in 2019. Bestuursvoorzitter en CEO Chen Lei liet weten dat de landbouw een strategische focus van het bedrijf zal blijven en dat Pinduoduo van plan is uit te groeien tot 's werelds grootste landbouw- en levensmiddelenplatform. 
 
"Technologie is de focus van deze dialoog en zou wel eens een fundamenteel instrument kunnen zijn binnen dit proces," zei Kalibata. "Het feit dat Pinduoduo als agrarisch e-commerce-platform technologie benut om de markttoegang van 12 mln Chinese telers te verbeteren, is hiervan een lichtend voorbeeld."

Voor meer informatie:
Pinduoduo Food Systems Forum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven