Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede start voor Apulisch druivenseizoen

De vroege druiven geteeld in Apulië, zowel met pitten (zoals Victoria en Black Magic) als zonder pitten, beleven een uitstekende start.

“We hadden niet zo'n levendige start verwacht”, zegt Donato Fanelli, landbouwer en coördinator van het druivencomité van telers-organisatie OI en lid van de CUT.

“In de afgelopen week is de vraag aanzienlijk toegenomen, zozeer zelfs dat we een beetje overrompeld werden. Dit zijn hoeveelheden die gewoonlijk pas in de laatste tien dagen van juli te zien zijn. Er zijn bijvoorbeeld handelaren die tegenwoordig 120 pallets per dag naar de markten sturen.”

Victoria druiven

“Hoewel we grotere hoeveelheden hebben dan in 2020 (ongeveer +20%), liggen de prijzen in de lijn van die van vorig jaar. De feedback van de klanten is positief en het lijkt erop dat de druiven de voorkeur krijgen boven andere, meer zomerse gewassen zoals perziken en nectarines. Wij hebben druiven van zeer goede kwaliteit qua uiterlijk en smaak. De Victoria druiven hebben een brixwaarde van minimaal 16, met pieken van 18 à 20.”

Black Magic druiven

“Het Victoria ras is gedifferentieerd naar gelang van de teeltgebieden. Voor de eerste druiven uit de kustgebieden is de oogst inmiddels begonnen en deze vordert snel. Voor deze planten zijn er geen problemen in verband met de hoge temperaturen, aangezien deze zich pas hebben voorgedaan toen de bloeifase reeds voorbij was. De situatie is anders voor de druiven die in het achterland van de regio liggen en nog niet klaar zijn om te worden geoogst. Ze hebben de lijden onder de excessieve hitte en sommige planten raken gestrest. Gelukkig lossen we het probleem op met gerichte en frequentere irrigatie.” 

“Met de pitloze druiven gaat het erg goed. Veel Apulische telers zijn begonnen met de bevoorrading van Noord-Europa en hebben marktaandeel veroverd dat vroeger door Spanje werd ingenomen. De grote Europese ketens, die bang waren handelsbetrekkingen met Italië aan te knopen omdat zij de continuïteit en de kwantiteit van de aanvoer niet konden garanderen, zijn nu van mening veranderd. Ook Apulië kan nu bogen op een toenemend aantal planten dat in productie is gekomen, met uitstekende opbrengsten per hectare, waardoor de situatie verandert.”

Voor meer informatie:
Donato Fanelli, sales manager
Viva Frutta
Via Archimede 21, 
70018 Rutigliano (Bari) - Italië
+39 388 4783509
info@marchiatofresco.it 
www.marchiatofresco.it 

Bron kaartje: wikipedia

Publicatiedatum: