Aanklacht tegen Australische vrouw, die naalden in aardbeien zou hebben gestoken, ingetrokken

De aanklacht tegen een vrouw uit Queensland die in 2018 naalden in aardbeien zou hebben gestoken, is ingetrokken. My Ut Trinh was werkzaam als leidinggevende bij zachtfruitteler Berrylicious in Caboolture, ten noorden van Brisbane en werd gearresteerd nadat er in aardbeienpunnets in supermarkten naalden werden aangetroffen. Dit zorgde voor onrust waardoor er tijdens het piekseizoen veel aardbeien uit de schappen moesten worden gehaald. Telers zagen zich gedwongen hun oogsten te vernietigen. De economische schade voor de fruitsector wordt op €101 mln geraamd. 

Later vonden er soortgelijke incidenten plaats en waarschuwde de politie burgers om aardbeien goed te controleren alvorens ze te eten. Meer dan 65 Australische aardbeienlabels werden door de zaak geraakt. 

De 53-jarige verdachte werd beschuldigd van het verontreinigen van levensmiddelen om economische schade te berokkenen. Deze week stond de rechtszaak gepland maar deze werd ingetrokken om juridische redenen. Rechter Michael Byrne heeft laten weten dat er geen juridische vervolging meer plaats zal vinden waardoor de vrouw vrijuit gaat.

Abc.net.au citeerde haar als volgt:  "Dank u, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb mijn werk 20 jaar gedaan en zit nu al bijna drie jaar zonder werk."

De politie laat weten dat er in heel het land 230 meldingen van naalden in aardbeien werden gedaan, waar 68 aardbeienlabels het slachtoffer van zijn geworden.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven