Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markttrends: Stijgende prijzen voor bloemkool en broccoli en goedkopere komkommers

Verminderde volumes bloemkool en broccoli zorgen voor stijgende prijzen. Wisselvallige aanvoer. Volumes paprika blijven zeer sterk schommelen, net als de prijsvorming. Rood is vandaag de duurste kleur, groen de goedkoopste. Noteringen van kropsla werden iets duurder, maar ze zijn nog altijd voordelig te noemen, meldt Lava in een persbericht. Lagere prijzen zijn er te noteren voor komkommers in vergelijking met vorige week. Ruime, stabiele aanvoer. Minder courgettes zorgen voor goed ondersteunde prijzen dit jaar, verwachting is dat het aantal vollegrond courgettes snel zal toenemen.

Overzichtelijke aanvoer van venkel, prijzen verdubbelen ten opzichte van eind vorige week. Aanbod losse tomaten en trostomaten is ruim, de vraag iets lager waardoor de prijzen lichtjes krimpen. Specialties zoals Cherrystar en Ministar zijn populair en doen het goed voor deze tijd van het jaar. Sterke noteringen op de klok. Stabiele aanvoer van witloof, prijzen trekken aan. Oude oogst kolen bijna volledig vervangen door de jonge kolen. Toenemende aanvoer van groene selder, het mosselseizoen is opnieuw van start gegaan, de prijzen zijn normaal voor deze periode.

Bron: Lava

Publicatiedatum: