Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bloednectarines weer beschikbaar

Vanaf nu zijn de bloednectarines Pêchevignes® en Nectavignes® in diverse schappen van de Franse supermarkten te vinden. De eigenaardigheid van deze perziken en nectarines uit de Monts du Lyonnais zit 'm in de rode kleur van het vruchtvlees. Die rode kleur duidt op een hoog gehalte aan antioxidanten.

Volgens de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door CTIFL en gepubliceerd in 2020 in het Journal of Food Composition and Analysis 86, is dat gehalte aan antioxidanten hoger dan dat in perziken en nectarines met geel of wit vruchtvlees.

Antioxidanten spelen een essentiële rol in de dagelijkse voeding, helpen celveroudering tegen te gaan en het ontstaan van oxidatieve stress in het lichaam te verminderen.

Vorst halveert oogsten
Ondanks de onstuimige weersomstandigheden die dit jaar de steenfruitteelt sterk hebben beïnvloed, zijn de Pêchevignes en de Nectavines deze zomer nog steeds aanwezig in de supermarkt-schappen.

De vorst heeft de perzik- en bloednectarinestelers echter niet gespaard. De oogstopbrengst, die meer dan 2.000 ton had moeten bedragen, zal dit jaar slechts 1.000 ton bedragen. Het seizoen is net begonnen en loopt nog tot half september.

We hopen dat de komende jaren soepeler zullen verlopen en het voor Les Sanguines mogelijk zullen maken een optimale opbrengst van meer dan 3.000 ton binnen 2 jaar te behalen.

Les Sanguines
Om Les Sanguines® zo goed mogelijk bij consumenten te kunnen introduceren en de Franse fruitteelt in dit bijzondere jaar zo goed mogelijk te kunnen promoten, zullen er evenementen en proeverijen worden georganiseerd in enkele Carrefour-winkels in het zuidoosten van Frankrijk, op de Corbas-groothandelsmarkt waar de Rhône-groothandelaar Fruit de stand zal versieren in Sanguines-kleuren.

Les Sanguines is voortaan ook te vinden op LinkedIn, met technische informatie over de boomgaarden en nieuws over het teeltproces. Verder is Les Sanguines actief op Facebook en op Instagram, met consumenteninformatie, een onlinespel met veel te winnen prijzen en recepten.

Voor meer informatie:
Camille Herouard
Star Fruits
+33 (0)4 90 16 46 13
camille.herouard@star-fruits.com
Linkedin

Publicatiedatum: