Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans van den Heuvel, Power to the Pieper

“Iedereen moet vooral aardappelen blijven eten”

Tholen - Van de asperges naar de peultjes en boontjes naar de kersen. De klanten van Power to the Pieper weten de boerderijwinkel van Frans van den Heuvel voor deze korte lopende seizoensproducten goed te vinden.


Frans van den Heuvel

Gedopte tuinbonen gaan in deze weken per 10 kilo over de toonbank. De aardappelverkoop staat tot Frans’ verdriet onder druk. Daarom doopte hij zijn winkel om naar Power to the Pieper en promoot hij (zijn) aardappelen aan alle kanten. “Iedereen moet aardappelen blijven eten”, is zijn motto. 

Frans nam ruim 25 jaar gelden de boerderijwinkel van zijn ouders over. Destijds maakte dat nog uit van een gemengd bedrijf met varkens, aardappelen en tuinbouw. In die tijd was het gewoon dat mensen uit het dorp regelmatig 25 kilo aardappelen kwamen halen.

“Dat verkoop ik nooit meer en als je me 10 jaar geleden had gevraagd naar verpakkingen voor halve kilo’s, dan had ik je verdwaasd aangekeken. Nu vind ik het gewoon om klanten 3 aardappelen te verkopen”, vertelt Frans. 

Nog altijd verbouwt hij aardappelen voor eigen verkoop en ook teelt hij zelf nog fijn spul als asperges, boontjes en aardbeien. De varkens deed Frans bij de overname de deur uit. Daar zat geen toekomst in maar wel in de AGF-detail. Veel komt nog altijd van het eigen land maar assortiment is ook flink uitgebreid met citrus en exoten.  

Ook is Frans ingesprongen zelf gaan produceren. Het verkopen van rauwkost en maaltijden maakt inmiddels bijna 50 procent van de omzet uit. In de toekomst zal dat nog meer worden want Frans heeft een chef-kok aangenomen en gaat de winkel verbouwen om meer maaltijden kwijt te kunnen. Een aantal jaar geleden al bouwde hij een versautomaat voor de maaltijden. “We sluiten om 18.00 uur en ik kreeg zo vaak te horen dat klanten net te laat waren. Via de automaat kunnen ze 24 uur per dag voor maaltijden terecht.” 

Frans onderneemt niet alleen meer in AGF. Afgelopen maart opende hij een Zorgboerderij Power tot the People waar ouderen met een lichte zorgvraag of die eenzaam zijn terecht kunnen. Ook verhuurt hij ruimte aan een kinderdagverblijf voor kinderen met extra zorgbehoefte. Er is ook een speeltuin die open is voor iedereen. Aan een terras begint Frans niet, te veel gedoe. “De speeltuin zelf zorgt voor een gunfactor, de meeste mensen die er gebruik van maken komen wel iets in de winkel kopen”, besluit Frans. 


Frans plant extra rijen asperges


Eigen teelt van bonen


Piepers


Pieperwedstrijd


De kabelbaan in de speeltuin

Frans van den Heuvel 
Power to the Pieper 
Opstal 8  
5735 CA Aarle-Rixtel  
0492 - 78 00 86  
info@powertothepieper.nl    
www.powertothepieper.nl