Landelijke geef-kleur-door-actie van start

Het wordt tijd om iets positiefs te verspreiden, iets waar de wereld gezonder, duurzamer en vrolijker van wordt: meer groenten en fruit voor iedereen! Daarom opent op 17 juli a.s. de Geef-kleur-door-straat in het dorpje Nederland (Overijssel). In deze gezondste straat van Nederland wordt het startsein gegeven voor een landelijke actie waarbij iedereen een ander kan nomineren voor een kist vol kleurrijke groenten en fruit. Zodat we heel Nederland gezonder en duurzamer kleuren.

Nomineren kan vanaf 17 juli op www.geefkleurdoor.nl/nominatie 

Opening door Nadia Zerouali
De Geef-kleur-door-straat is geopend op zaterdag 17 juli van 12:00 tot 16:00 uur aan de Veldhuisweg in het dorpje Nederland. TV chef Nadia Zerouali (Binnenste Buiten) zal de opening van de straat verrichten. Nadia is ambassadeur van de ‘Geef Kleur Door’ campagne, samen met intensivist Diederik Gommers, huisarts Tamara de Weijer (die voeding dagelijks inzet als medicijn), paralympisch wielrenner Martin van de Pol en comedian Howard Komproe (YouTubekanaal Komproeven).

Kleur voor jou, kleur voor een ander
Na de teststraat en de vaccinatiestraat is er nu de Geef-kleur-door-straat. Op zaterdag 17 juli is iedereen hier van harte welkom om een lekkere dosis gezondheid op te halen. Naast informatie en activiteiten zijn er volop groenten en fruit om je eigen tas te vullen. Bovendien kun je ook zelf kleur doorgeven aan een ander door een vriend, familielid of collega te nomineren om thuis een kistje vol groenten en fruit te ontvangen. Zo verspreiden we kleur door heel Nederland.

Heel Nederland meer kleur met groenten en fruit
In dit Internationale VN Jaar van Groenten en Fruit is er extra aandacht voor gezonde en duurzame voeding. Vreemd genoeg zijn wij helemaal geen grote consumenten van groenten en fruit. En dat terwijl Nederland wel één van de belangrijkste producenten van al dat lekkers is. Door onderzoek weten we dat we er meer van zouden eten, als we het maar zien! Door een fruitmand op tafel en snoeptomaatjes op het aanrecht te zetten bijvoorbeeld. Maar ook buiten de deur, met meer groenten en fruit op trein- en benzinestations, in de sportkantine en op scholen.

Daarom ontwikkelden Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en campagnebureau Food Cabinet samen met partners de ‘Geef kleur door’ campagne, met als doel om gemeenten, bedrijven en consumenten op te roepen om de leefomgeving letterlijk meer kleur te geven met groenten en fruit. Op de website vind je tips en kan iedereen mooie initiatieven delen en zo anderen inspireren.

Ontdek het kleurrijke aanbod uit de buurt
De provincie Overijssel werkt graag mee aan deze actie, omdat het gezonder en duurzamer maken van de voedselomgeving hoog op de agenda staat. Met veel aandacht voor regionale en lokale producten. Nederland is een dorpje in de gemeente Steenwijkerland. De groenten en het fruit in de Geef-kleur-door-straat worden ter beschikking gesteld door zowel landelijke partners als regionale partners.

Kijk voor meer informatie op www.geefkleurdoor.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven