Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman, Harvest House:

"Pieken en dalen in aanvoer zullen tot ver in het paprikaseizoen aanhouden"

Tholen - "Het voorjaar van 2021 verliep voor de paprikaverkoop van Harvest House goed, net als de prijzen. Dit biedt geen garanties voor de rest van het jaar, zo blijkt uit recente cijfers. Want nu, halverwege het jaar, merken we dat de handel wat afneemt", constateert verkoper Marco Bergman. "De afgelopen weken zijn moeizaam geweest, wat alles te maken heeft met aanvoer van deze vruchtgroente. In dat opzicht kent dit seizoen hoge pieken, maar ook diepe dalen. De prijsvorming fluctueert daardoor enorm."



"We handelen met retailers en dat maakt een wisselende prijs lastig. Idealiter behouden we natuurlijk stabiliteit in de prijsvorming. Helaas hebben we dit niet zelf in de hand. Het donkere weer van de laatste tijd zorgt ervoor dat de paprikaplant moeite heeft om een constante zetting zeker te stellen. We verwachten dat dit de komende periode ook nog zo blijft. Die eerdergenoemde pieken en dalen in het aanvoerpatroon zullen dus tot ver in dit paprika seizoen aanhouden", verwacht Marco.

"De verkoopcijfers zien er ook wat anders uit dan het vorige seizoen. De pandemie zorgde ervoor dat consumenten meer paprika’s kochten als lekkere en gezonde snack. Deze trend is inmiddels weer op z’n retour, de verkoop via retailkanalen is een kleine 10% gedaald ten opzichte van 2020. De luchtvracht, een ander gevolg van de pandemie, hebben we helaas niet zien veranderen. Er is nog steeds weinig vliegverkeer richting Noord-Amerika mogelijk. De vraag naar ons product is daardoor ook nagenoeg weggevallen. Bij Harvest House blijven we echter positief. We gaan ervan uit dat het in de toekomst weer mogelijk is om de hele wereld te voorzien van onze heerlijke en gezonde Hollandse paprika."

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl     
www.harvesthouse.nl