Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: Aldi vermindert voedselverspilling met 118 ton in 4 maanden

Hellofresh neemt het Australische Youfoodz over. Het Duitse maaltijdboxbedrijf telt ongeveer 125 miljoen Australische dollar (zowat 79 miljoen euro) neer voor de producent van kant-en-klaarmaaltijden, meldt het dinsdag.

Met de deal speelt Hellofresh in op de boomende markt voor kant-en-klaarmaaltijden in Australië. Hellofresh betaalt 0,93 Australische dollar per aandeel in cash, goed voor een premie van 82 procent. Het management van Youfoodz steunt de overname. Het maaltijdboxbedrijf was al actief op de Australische markt.

Vorig jaar had Hellofresh nog de Amerikaanse sectorgenoot Factor75 overgenomen. De VS zijn de grootste markt voor Hellofresh. Het bedrijf is volgens de eigen website actief in bijna 15 landen, waaronder België. In 2020 leverde het meer dan 600 miljoen maaltijdboxen, goed voor 3,75 miljard euro omzet

Zweden: ICA Gruppen ziet omzet juni met 1,4% stijgen
De omzet van de Zweedse retailer ICA Gruppen steeg in juni met 1,4% j-o-j tot € 1,2 mld exclusief btw. De omzet in vergelijkbare winkels steeg met 1,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Continente breidt samenwerking met Uber Eats uit
De Portugese retailer Continente heeft zijn samenwerking met Uber Eats uitgebreid met meer dan 40 winkels in de regio's Groot-Lissabon en Groot-Porto. Verschillende exclusieve meeneemmaaltijden van Continente-winkels zullen nu beschikbaar zijn voor klanten via directe levering, voegde de retailer eraan toe.
Bron: esmmagazine.com 

Stokrotka-moeder doet aanvraag voor overname van supermarkten in Polen
Emperia Holding, een dochteronderneming van Maxima Grupė die de supermarktketen Stokrotka in Polen exploiteert, heeft een aanvraag ingediend bij de Poolse mededingingsautoriteit UOKiK om over te gaan tot de overname van 9 winkels in de regio Warschau, zo melden de media. De overgenomen winkels zijn gevestigd in Józefów, Karczew, Kołbiel, Mińsk Mazowiecki, Otwock en Ząbki.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons stelt telers gerust over verkoop Fortress
Morrisons heeft telers in een brief gerustgesteld over het feit dat de geplande overname de afspraken met de leveranciers zou kunnen ondermijnen. In een brief aan 3.000 telers benadrukt David Potts, chief executive, dat het overnameconsortium, geleid door de Amerikaanse private equity firma Fortress, toezeggingen heeft gedaan die "echt gewicht in de schaal leggen".
Bron: thetimes.co.uk 

Denemarken: Aldi vermindert voedselverspilling met 118 ton in 4 maanden
Aldi Denemarken heeft in 4 maanden tijd ongeveer 118 ton goede groenten en fruit gered van de vuilnisbak dankzij zijn samenwerking aan de voedselverspillingpreventie-app 'Too Good To Go'. De retailer deelde de gegevens samen met een update over zijn prestaties op het gebied van vermindering van verpakkingen en voedselverspilling in het afgelopen jaar.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury's berispt over beloningen nu een vijfde van de beleggers tegen rapport is
Bijna een vijfde van de stemmen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Sainsbury's was tegen het beloningsrapport van het Britse supermarktconcern, het jongste protest van beleggers tegen de beloning van bestuurders.
Bron: money.usnews.com 

Ierland: Spar slaat handen ineen met nationale voetbalaanvoerder voor Better Choices-campagne
Spar Ierland en de voetbalaanvoerder van de Ierse Republiek, Seamus Coleman, hebben opnieuw de handen ineen geslagen voor de introductie van de Better Choices zomercampagne. Het uitgebreide assortiment van Better Choices is verkrijgbaar in Spar-winkels in het hele land en biedt gezondere voedings- en verfrissingsopties tijdens dit seizoen van eten buitenshuis.
Bron: spar-international.com 

Publicatiedatum: