Infia Tray2Tray: Nieuw programma voor volledig recyclebare fruitschalen

Sinds 2018 heeft Infia een 100% RPET-beleid op het gehele assortiment. Momenteel gebruikt het bedrijf post-consumer waste flessenmateriaal, maar een belangrijke volgende stap is het gebruik van gerecyclede post-consumer waste fruitschalen in ons proces. Dit is de nieuwe Tray2Tray™ roadmap.

Infia vindt dat er meer mogelijkheden zijn om veel meer post-consumer fruitverpakkingen te gebruiken, zodat deze kunnen worden gerecycled en omgezet in nieuwe en volledig recyclebare producten. Daarom heeft het bedrijf een speciaal programma ontwikkeld dat de cirkel voor schalen zal sluiten: Infia Tray2Tray.

"We hebben een uitgebreide routekaart gemaakt die ons zal helpen substantiële doelen te bereiken en hebben al een begin gemaakt met verpakkingen gemaakt van een mix van rPET uit flessen en schalen. Mede door een verhoogde focus van onze klanten en consumenten en met nieuwe belastingen op “virgin” kunststoffen, zal gerecycled flessenmateriaal moeilijker te verkrijgen zijn. Mede daarom verhogen we het gebruik van “post consumer waste” schalenmateriaal als ons belangrijkste doel", aldus Alessandro Mariani van Infia.

"Het ontwikkelen van een markt voor gerecyclede PET-schalenmateriaal is niet iets dat we alleen kunnen bereiken, dus werken we samen met onze hele keten om meer vraag te genereren. Tegelijkertijd versterken we de samenwerking met recyclingbedrijven, leveranciers en klanten om een constante aanvoer van post-consumer gerecycled plastic te garanderen."

Dit betekent dat we samenwerken met de recyclingindustrie om meer plastic PET-trays terug te krijgen, terwijl we tegelijkertijd met onze klanten samenwerken om de vraag naar trays gemaakt van rPET-schalenmateriaal te 'pushen'.

Voor meer informatie:
Infia4earth@infia.it 
www.infia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven