HelloFresh:

"Keuzestress! Nederlander eet bijna elke week hetzelfde"

Nederlanders denken gemiddeld bijna 25 minuten per dag na over wat ze die avond gaan eten, zo blijkt uit internationaal onderzoek van Census Wide voor maaltijdboxleverancier HelloFresh. Sterker nog: een op de drie ervaart zowaar keuzestress en meer dan de helft eet om deze reden elke week hetzelfde, meldt HelloFresh in een persbericht.

Vooral jongeren (16-24 jaar oud) schieten in de stress als de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ter tafel komt. Ze spenderen maar liefst 32 minuten per dag om te bedenken wat ze eens gaan eten. Bijna de helft (46%) ervaart zelfs stress bij het vinden van kookinspiratie. Daar staan jongeren absoluut niet alleen in, want over het algemeen vindt meer dan een kwart van de Nederlanders (26%) het moeilijk om te bedenken wat ze willen eten die avond. De reden hiervoor? Volgens bijna de helft (45%) is er simpelweg te veel keuze.

Wat eten we vandaag?
Het avondeten is volgens 36% van de Nederlanders het belangrijkste moment van de dag. Bijna de helft (44%) geeft aan dan pas écht tot rust te komen. Mits de keuzestress voor het avondeten achter de rug is, want 62% geeft aan dat die keuzestress een negatieve invloed heeft op hun energielevel. Hierdoor wordt vaak toch de veilige keuze gemaakt en kookt meer dan de helft (54%) van de Nederlanders uiteindelijk vaak hetzelfde als de week ervoor.

Maaltijd = kwali-tijd
Er zit meer tijd in het bedenken, vinden en bespreken van een recept dan in het boodschappen doen (87,8 minuten per week). Ook het koken (207,5 minuten per week) duurt uiteindelijk langer dan het eten (183,1 minuten per week).

Gemiddeld spenderen Nederlanders:

  • 23,5 minuten per dag aan het bedenken van het avondeten
  • 39,7 minuten per week aan het discussiëren met familie/partner/huishouden over wat te koken
  • 44,9 minuten per week aan het opdoen van inspiratie via recepten
  • 87,8 minuten per week aan het boodschappen doen
  • 46,2 minuten per week aan het bedenken wat ze gaan koken
  • 207,5 minuten per week aan het koken
  • 183,1 minuten per week aan het eten

"Tijd is kostbaarder dan ooit. We willen lekker eten en het liefst origineel, maar vaak komen mensen toch op dezelfde gerechten uit. Soms wil je gewoon én bij de hand genomen worden, én tijd winnen, én toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Dan is een maaltijdbox echt een uitkomst,” aldus Florine, receptontwikkelaar bij HelloFresh. “Bovendien stimuleert een maaltijdbox mensen om te experimenteren met groenten en kruiden waar je anders misschien niet aan denkt.”

Voor meer informatie:
HelloFresh
pr@hellofresh.nl 
www.hellofresh.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven