Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumptie steeg met twee kilogram per persoon

Duitse aardappeloogst voor het eerst weer meer dan 40 ton per hectare

De droogte maakte het de Duitse aardappeltelers ook in 2020 moeilijk. Desondanks steeg de oogst voor het eerst sinds 2017 weer naar meer dan 40 ton per hectare en lag in 2020 op 42,8 ton per hectare. Bij een teeltoppervlak van circa 273.500 hectare kwam de totale oogst daarmee uit op 11,7 miljoen ton.

Sinds 2016 hebben telers het aardappelareaal in Duitsland continu uitgebreid: in 2016 teelde men nog op circa 243.000 hectare aardappelen, terwijl het aardappelareaal in 2020 reeds circa 273.500 hectare bedroeg. Daarmee ligt Duitsland in de EU qua oppervlakte weliswaar nog steeds achter Polen, maar qua hoeveelheid blijft Duitsland echter de grootste aardappelteler van de EU.

Teelt van bio-aardappelen op bijna 4% van het totale oppervlak
Volgens schattingen van het Bundesinformationszentrum Landwirtschaft (BZL) teelde men in 2020 op circa 10.200 hectare (3,7%) van het aardappelareaal biologische aardappelen. De meesten daarvan werden als consumptieaardappelen aangeboden. Op 15% van het biologische aardappelareaal werden aardappelen geteeld die verwerkt werden tot aardappelproducten en aardappelzetmeel. 

Twee kilogram aardappelen meer per persoon
Volgens voorlopige cijfers van het BZL lag de aardappelconsumptie per hoofd van de bevolking in 2019/20 op 57,4 kg; daarmee steeg de aardappelconsumptie vergeleken bij 2018/19 met 2 kg per persoon. Daarvan at iedere persoon 35,7 kg aan aardappelproducten, zoals frites, aardappelsalade of chips. Dat is circa 200 gram minder dan in het voorgaande jaar.

Voor meer informatie:
Dr. Hanns-Christoph Eiden
Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE)
Deichmanns Aue 29
53179 Bonn, Duitsland
+49 (0)228 6845-0
info@ble.de 
www.ble.de

Publicatiedatum: