VK: Retailmarkt voor granaatappelpitten is 35 mln euro waard

Granaatappelen doen het goed in het Verenigd Koninkrijk. In een tijd waarin veel bewerkt fruit zwaar op de proef is gesteld door de pandemie, heeft de afzet van granaatappelpitten een jaar-op-jaar groei met dubbele cijfers gekend. De waarde van de markt voor bewerkte granaatappelen wordt geschat op ongeveer € 35 mln, met voldoende ruimte voor groei.

PrepWorld is een gespecialiseerde leverancier van bewerkt fruit aan Britse retailers en de grootste leverancier van bewerkte granaatappelverpakkingen. Dit voorjaar heeft PrepWorld een campagne geïntroduceerd onder de naam Poppin' Poms om het bewustzijn van de consument te vergroten en de afzet in de retail te stimuleren.

In het Verenigd Koninkrijk worden de meeste granaatappelen tegenwoordig gekocht als pitten in een kant-en-klare verpakking, in plaats van het hele fruit, vanwege het gebruiksgemak. Ben Olins, CEO van PrepWorld: "Het is een snelgroeiende categorie op vrijwel alle fronten. Granaatappelpitten werden niet echt getroffen door de Covid-19-pandemie zoals ander bewerkt fruit. In feite groeide het marktaandeel van dit product."

Over het geheel genomen zegt Olins dat granaatappelpitten een makkelijk product is om in huis te hebben, dankzij het feit dat ze "handig, lekker en zeer veelzijdig" zijn. "Omdat het afgelopen jaar meer mensen thuis zijn gebleven, hebben ze fruitpakketten en bereide salades gekocht, zodat de verkoop van pitten is gestegen", zegt hij.

PrepWorld schat dat de retailmarkt voor granaatappelpitten in het Verenigd Koninkrijk ongeveer € 35 mln waard is. De groei wordt opgevoerd door grotere verpakkingen vanwege de toegenomen consumptie thuis als gevolg van de pandemie. Eenpersoons-verpakkingen wegen 80 g of 100 g, terwijl de grotere meervoudige portieverpakkingen 200 g, 250 g of 350 g wegen. Het product is verkrijgbaar bij alle grote retailers in het Verenigd Koninkrijk.

Dit is een uittreksel van een artikel op: producebusinessuk.com.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven