William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Hopelijk kunnen we snel export van nieuwe uien naar Afrika en Midden-Amerika oppakken"

Tholen - De focus is bij J.P. Beemsterboer Food Traders vol op de nieuwe uien. "Er zal ongetwijfeld nog wel ergens een goede partij oude uien zitten, maar het exportseizoen buiten Europa is afgesloten voor de oude oogst", aldus William Nannes. "De stemming in de hele uienmarkt is nogal negatief, gezien de hoeveelheid uien die er staan. Maar vorig jaar was de stemming in het najaar enorm goed en bleek het toch wel iets anders uit te pakken."

"Afgelopen seizoen bleek maar weer dat hoe harder we roepen dat er een tekort aan uien komt, hoe harder de klant op zoek gaat naar alternatieven. Dat de telers proberen de prijs op te stuwen, is hun goed recht, maar als die prijsstijging niet gebaseerd is op de vraag, heeft het wel een enorm remmend effect. Zeker als de baalprijs boven een niveau rond de 25 cent komt, wordt het lastig. We hebben wel gezien dat we pas weten dat de uien op zijn als dat daadwerkelijk zo is en dat is niet in januari."

"De prijzen van de nieuwe uien liggen rond de 30 cent en dat zal volgende week wellicht al wat lager zijn, waardoor de klanten nog een wat afwachtende houding aannemen. De beschikbaarheid is nog niet al te groot, omdat het nat geweest is, maar inmiddels droogt het hard. Het is te hopen dat we snel de export naar Afrika en Midden-Amerika op kunnen pakken en daar lijkt het wel op, al is de beschikbaarheid van containers voorlopig nog erg lastig. Maar de uien groeien nu goed en zeker met gemiddelde prijzen kunnen we dit nieuwe seizoen zomaar weer een exportrecord boeken", verwacht William.

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 (0)22 63 96 408
wnannes@beemsterboer.nl     
www.beemsterboer.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven