Commissionair Arjan Verheij van Hofs Fruit Company:

"Op het moment dat de prijzen wat lager zijn, wordt het voor mij interessanter"

Tholen - Anderhalf jaar terug startte Arjan Verheij noodgedwongen als 'jonkie tussen de commissionairs' toen moeder Corrie Verheij-Hofs een hersenbloeding kreeg. Inmiddels gaat Corrie weer mee naar de veiling en runnen ze gezamenlijk commissiehandel Hofs Fruit Company.

"We hebben een goede start gehad. Inmiddels is mijn netwerk weer verder uitgebreid en kunnen we een goede boterham verdienen", vertelt de commissionair, die wekelijks de veilingen van FruitMasters en Veiling Zaltbommel bezoekt en daarnaast op afstand op de klok van The Greenery en bij Hoogstraten en BelOrta koopt.

"De laatste tijd verloopt de handel van het hardfruit vrij moeizaam, vooral in de dikke maten. Het is dan ook fijn dat het zachtfruitseizoen weer is begonnen", vertelt Arjan. "Het prijsniveau van de aardbeien lag de afgelopen twee weken op een wat lager niveau. Nu er wat minder beschikbaar zijn als gevolg van het weer, kruipt de prijs weer wat omhoog."

"Frambozen waren de afgelopen twee weken juist behoorlijk aan de prijs. Nu neemt het volume toe en zal het prijsniveau wat stabieler worden. Ook het aanbod rode bessen zal komende week fors toe gaan nemen. Dat is fijn, want hier is best veel vraag naar, maar de laatste tijd was er een beperkt volume beschikbaar. Hopelijk krijgen we dit jaar ook stabiele bramenprijzen, want vorig jaar was het voor de bramentelers een rampjaar."

"Verder zie je dat de producties best wel vertraagd zijn. Normaal starten we half juli altijd met de Hollandse pruimen, maar dat wordt nu eind juli. Ook de kersen zijn een stuk later", vervolgt de commissionair. "Verder zie je met name de populariteit van aardbeien en blauwe bessen toenemen. Omdat grote afzetpartijen grote volumes rechtstreeks bij de telers vastleggen, komt er voor de daghandel minder beschikbaar. Ik verwacht dat de aardbeien daarom in het najaar wel weer aan de prijs zullen zijn."

"Op het moment dat de prijzen wat lager zijn, wordt het voor mij interessanter. Mijn klanten zijn met name exporteurs en dan moet je toch scherp zijn met je prijzen ten opzichte van bijvoorbeeld een markthandelaar. Zij moeten tenslotte ook concurreren met de lokale producties in het buitenland. Anderzijds moeten klanten ook mee met de marktprijs", besluit Arjan, die ambitieus is om zijn zaak de komende jaren verder uit te breiden. "Sommigen noemen de commissiehandel een uitstervend beroep, maar ik zie zat perspectief!"

Voor meer informatie:
Arjan Verheij
Hofs Fruit Company
+31 (0)6 30 03 74 06 
arjanverheij1996@outlook.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven