Steven de Groote nieuwe directeur Eurofins België

Steven de Groote (46) is op donderdag 8 juli 2021 aangetreden als Managing director van Eurofins Food Testing Belgium. 

De nieuwe directeur heeft meer groei voor ogen voor Eurofins in België. Die groei wil hij onder meer bereiken door samenwerking met andere laboratoria. In de Belgische competitieve analysemarkt is dat volgens De Groote dé weg naar schaalvoordeel en efficiëntie. Bij het analyseren van grotere volumes, denkt De Groote aan het verdiepen en vergroten van specialismen. Ook wil hij nog meer gebruik gaan maken van de kennis en expertise binnen het Eurofins-netwerk in de Benelux én internationaal. Op deze manier moet Eurofins Food Testing Belgium van dataleverancier gaan bewegen naar kennispartner voor inkopers, producenten en retailers. 

Pro-actief advies
Inkopers, producenten en retailers hebben behoefte aan specialistisch advies, weet de Groote. De wetgeving is voortdurend aan verandering onderhevig, zowel op het gebied van voeding als van water. Met de kennis van Eurofins kan een inkoper, producent of retailer sneller inspringen op veranderende wetgeving en nieuwe ontwikkelingen. De Groote ziet dat de voedingsmarkt veel nieuwe trends kent: van gezondere voeding of specialistische voeding, insecten of kweekvlees, maar ook minder pesticiden en antibiotica of nieuwe eiwitbronnen. Allemaal zaken waar producenten een kennispartner bij kunnen gebruiken.

Terugkeer
De Groote, die is afgestudeerd als biochemicus, is geen onbekende binnen het bedrijf, van 2013 tot 2017 was hij als Managing Director al verantwoordelijk voor de groei: van het aantrekken van key accounts en het analyseren van een groter volume met een groeiend aantal medewerkers tot een verdubbeling van de omzet. Hij werkte de afgelopen jaren als commercieel eindverantwoordelijke bij een fabrikant van hooggekwalificeerde laboratoriumapparatuur in de Benelux. 

Voor meer informatie:
Eurofins
NL: +31 (0) 888 310 000
BE: +32 (0) 504 50 060 
customerservices-food-be@eurofins.com
www.eurofinsfoodtesting.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven