Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Apulische druiven neemt toe vanuit West-Europa

“Momenteel oogsten en verschepen wij ongeveer 30 pallets per dag met druiven naar Noord-Italië en Europa. Het gaat om de rassen Victoria en Black Magic en de meeste daarvan gaan naar buitenlandse markten, hoofdzakelijk Duitsland, Frankrijk en Nederland, omdat wij daar in het eerste deel van het seizoen hogere prijzen kunnen krijgen. Hoewel onze druiven al een minimale brixwaarde van 16° hebben, is de kleur nog niet perfect geel. Daardoor is er op dit moment op de binnenlandse markt niet veel vraag naar”, zegt Antonio Cantatore, commercieel directeur van het Italiaanse Cantatore Antonio & Figlio, gevestigd in Ruvo di Puglia (Bari).

Links: Antonio Cantatore. Rechts: Black Magic druiven

“De eerste batches werden half juni al geoogst en de beste en rijpste trossen worden geselecteerd. Dit is een karwei dat veel tijd in beslag neemt, maar ons een dubbel voordeel biedt. We kunnen de druiven een aantal weken eerder op de markt brengen en we kunnen anticiperen op de verkleuringen van de trossen die nog aan de plant zitten.” 

“We begonnen met prijzen van meer dan € 2,50 per kilo, maar in de laatste 5-6 dagen zijn deze met 20% gedaald, ongetwijfeld als gevolg van het feit dat er andere druiven uit Apulië op de markt zijn. Op dit moment hebben we ongeveer 30% geoogst en vanaf volgende week zal dit percentage gaan stijgen. Uit kwalitatief oogpunt worden de druiven uniformer. De vorst in april heeft namelijk de bloei in gevaar gebracht, wat zijn weerslag heeft gehad op zowel de vorm als het gewicht van de eerste batches. Nu gaat het beter. De druiven zijn groter en de geur en smaak zijn uitzonderlijk.”

Voor meer informatie: 
Antonio Cantatore
Cantatore Antonio & Figlio Srl
+39 340 9369214 
exportcantatore@libero.it 

Publicatiedatum: