Biologisch afbreekbaar mandarijnennet dingt mee naar Eco-Excellence Award 2021

De Sunrays Mandarin bio-verpakking van Jac. Vandenberg  is gekozen tot finalist in de Snack-categorie van de Eco-Excellence Awards 2021 van NCW Magazine.

De awards worden jaarlijks toegekend aan innovatieve en baanbrekende ideeën op het gebied van duurzaamheid.  

Er zijn 80 categorieën die worden beoordeeld door een jury van gerenommeerde deskundigen en vertegenwoordigers uit de media. De Eco-Excellence Awards krijgen jaarlijks meer dan een half miljoen publieksstemmen en trekken de aandacht van zowel de binnen- als buitenlandse pers. 

De Sunrays Mandarin bio-netten zijn een duurzame verpakkingsoplossing. De grondstof die ervoor wordt gebruikt bestaat voor 100% uit beukenhout, afkomstig van snoeiafval uit FSC- of PEFC-gecertificeerde bossen. Het beukenhout wordt getransformeerd tot gekleurde gesponnen modalvezels die voldoen aan de strengste milieustandaarden en waarvan de CO2-voetafdruk nihil is. De netten worden binnen twaalf weken afgebroken en zijn geschikt om thuis te worden gecomposteerd.  

De netten vergaan binnen twaalf weken nadat ze zijn weggegooid en kunnen ook thuis worden gecomposteerd. 

"Bij Jac. Vandenberg zijn we voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen, van het begin van de toeleveringsketen tot aan de verpakking. We zijn werkzaam in een sector die sterk afhankelijk is van het welzijn en de duurzaamheid van onze planeet. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we er alles aan doen om haar te beschermen," zegt John Paap, brandmanager bij Jac.Vanderberg. "We zijn blij dat we als finalist gekozen zijn voor de Eco-Excellence Awards 2021."  

De grondstof voor deze netten bestaat volledig uit beukenhout dat afkomstig is van snoeiafval uit FSC- en PEFC-gecertificeerde bossen

Het publiek kan van 6 en 23 juli 2021 hier haar stem uitbrengen.

De winnaars van de awards worden op 28 juli 2021 bekendgemaakt. 

Voor meer informatie: 
John Paap
Jac. Vandenberg, Inc.
+1 (914) 964 5900
jpaap@jacvandenberg.com 
www.jacvandenberg.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven