Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gehan El Sherif over het Egyptisch zoete aardappelseizoen:

"Ik denk dat er dit jaar 20 tot 30% meer zoete aardappelen zullen zijn"

Het is nog niet erg druk geweest sinds het Egyptische zoete aardappelseizoen is begonnen. Nu het Amerikaanse zoete aardappelseizoen nog loopt, evenals het seizoen in Honduras, wordt verwacht dat de vraag zal aantrekken zodra deze seizoenen ten einde lopen. Intussen zullen in Egypte grotere hoeveelheden zoete aardappelen beschikbaar zijn dan in het vorige seizoen.

Volgens Gehan El Sherif, exportspecialist voor AGF-exporteur El Rawan, heeft het Egyptische zoete aardappelseizoen een wat tragere start, omdat het Amerikaanse zoete aardappelseizoen nog niet is afgelopen. "Het Egyptische seizoen voor zoete aardappelen is nog maar net begonnen, vanaf 1 juli. Er zijn op dit moment nog niet veel bestellingen, omdat er nog steeds wat aankomt van de Amerikaanse zoete aardappelen. Naarmate het seizoen vordert, verwacht ik dat de bestellingen zullen toenemen. Op dit moment zijn de prijzen redelijk geweest en we verwachten dat de prijzen na 20 juli nog lager zullen worden. De prijzen zijn nu vergelijkbaar met het vorige seizoen, maar zouden rond oktober kunnen stijgen."

El Sherif stelt dat de hoeveelheden naar verwachting hoger zullen zijn dan in het seizoen 2020. "Het volume van de oogst van dit seizoen is hoger dan vorig jaar, ik zou zeggen zo'n 20% tot 30% hoger, dus we verwachten die stijging ook terug te zien in onze exportcijfers. De grotere opbrengst is goed, want we hebben veel aanvragen gekregen voor zodra de zoete aardappelen uit Honduras klaar zijn voor het jaar, wat naar verwachting rond 20 juli zal zijn."

"Onze belangrijkste afzetmarkten zijn vooral in Europa te vinden. We exporteren grote hoeveelheden naar landen als Hongarije, Roemeniƫ, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italiƫ, Frankrijk en Polen. We hebben ook een aantal nieuwe markten op het oog waar we dit seizoen naar willen gaan exporteren. We zijn klaar voor de drukke tijden van het zoete aardappelseizoen!"

Voor meer informatie:
Gehan El Sherif
El Rawan
+20 109 985 0716
gehanelsherif@rawan.com.eg 
www.rawan.com.eg 

Publicatiedatum: