Watermeloenen uit het Westland bij Rungis

Normaal komen watermeloenen dit seizoen uit het gebied rond de Middellandse zee. "Met de komst van deze Hollandse watermeloenen uit het Westland komt daar verandering in", vertelt Gert Jan Zonneveld Piek  van AGF-groothandel Rungis. De Hollandse watermeloenen worden geteeld door Roel en Frans de Bakker van De Bakker Westland en zijn van van juli tot eind september beschikbaar bij Rungis.

"We kopen onze smaakvolle groenten en fruit zowel lokaal in als bij de beste telers over de wereld, maar als het kan, gaat Rungis voor smaakvol én dichtbij", vertelt Gert Jan. "Doordat deze meloenenteelt dichtbij plaatsvindt wordt het aantal food miles fors lager. Wel zo duurzaam. Ook de manier waarop de Hollandse watermeloenen worden geteeld is anders. De meloenen hangen aan de plant, hierdoor is de meloen rondom mooi groen zonder gele plekken."

"Door de kleine maat leent de Hollandse watermeloen zich goed voor het serveren van een mooie part of zelfs om een gerechtje in de halve meloen te serveren. Ook op een gezond lunchbuffet is deze lokaal geteelde fruitsoort ideaal om je positief te onderscheiden."

""Deze Hollandse watermeloenen worden altijd optimaal rijp geoogst. Dit geeft een dunne schil en een dieprode kleur van binnen. De pitten zijn bij rijpe watermeloen naar zwart verkleurd. Ze zijn niet alleen zoet, maar ook vol aroma. Dat ruik je en dat proef je", besluit Gert Jan.

Voor meer informatie:
Gert Jan Zonneveld Piek
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
+31 (0)180 61 78 99
info@rungis.nl
www.rungis.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven