Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Land- en tuinbouw krijgt extra financiële steun voor vaste kosten

Vandaag, 7 juli, wordt de 'Regeling subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven COVID-19' (OVK) opengesteld. Het gaat om een aanvulling op de al bestaande regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Tot een maximum van 70% van de ongedekte vaste kosten is subsidie mogelijk. Het gaat om een aanvulling voor land- en tuinbouwbedrijven bovenop het huidige maximumbedrag van 225.000 euro in de TVL-regeling.

Voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 is maximaal per kwartaal nog 375.000 subsidie te krijgen voor land- en tuinbouwbedrijven.

Gelijk trekken
De regeling heeft als doel om de maxima van het steunpakket voor primaire land- en tuinbouwbedrijven gelijk te trekken aan die van niet-land- en tuinbouwbedrijven. Een noodzakelijkheid, omdat de maximumbedragen voor land- en tuinbouwbedrijven in lijn met Europese regels veel lager (225.000 euro om 1,8 miljoen euro) zijn. Het Nederlandse kabinet vindt dit onwenselijk.

Met ongedekte vaste kosten worden vaste kosten bedoeld waarvoor geen winst is gemaakt, geen subsidie en geen verzekeringsgeld is verkregen. In totaal is er een budget van 20 miljoen euro gereserveerd gesteld in de begroting van het ministerie van LNV.

Laatste details
De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met accountantsorganisaties worden momenteel nog de laatste details over de precieze manier van verantwoorden besproken, zo deelde minister Carolo Schouten gisteren in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. 

Bron: Ministerie LNV