Peru wil dit seizoen 300.000 ton citrus exporteren

Volgens berekeningen zal Peru dit jaar 1.445.277 ton citrus telen. Ongeveer 20% van de mandarijnen, sinaasappelen, tangelo's, grapefruit en citroenen zal worden geëxporteerd. Dat komt neer op 300.000 ton, een nieuw exportrecord.

"De coronacrisis heeft voor een opleving gezorgd in de wereldwijde afzet van citrus vanwege de diverse gezonde eigenschappen van het fruit die helpen om het immuunsysteem te versterken”, zegt de algemeen directeur van de Vereniging van Peruaanse Citrustelers (ProCitrus), Sergio del Castillo Valderrama.

De oogst van mandarijnen wordt geraamd op 528.000 ton (waarvan 212.000 ton zal worden geëxporteerd), van sinaasappelen op 560.000 ton (32.000 ton voor de export), van Sutil-citroenen op 300.000 (10.000 ton voor export), van Tahití-citroenen op 20.000 ton (15.000 ton voor export), van grapefruit op 6.500 ton (2.500 ton voor export) en van tangelo’s op 30.000 ton (18.000 ton voor export).

In Peru beslaat het citrusareaal ongeveer 70.000 hectare, waarvan 25.000 hectare bestemd zijn voor de teelt van sinaasappelen, 23.000 hectare voor citroen en 22.000 hectare voor mandarijn.

Sergio del Castillo geeft aan dat Peru tot en met week 22 al 68.333 ton citrus heeft geëxporteerd, wat neerkomt op een kwart van het totaal. Hij voegt eraan toe dat het laatste deel van het seizoen, dat in juni begon en doorloopt tot en met augustus, het hoogtepunt vormt voor de export, zowel van mandarijnen als van sinaasappelen.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bestemming voor mandarijnen, waarnaar iets meer dan 14.000 ton is verscheept, gevolgd door Engeland (11.000 ton), Nederland (10.000 ton) en China en Canada (elk 5.000 ton). Voor de Sutil-citroenen zijn de belangrijkste bestemmingen Chili (6.500 ton), Panama (1.400 ton), Engeland (670 ton), de Verenigde Staten (610 ton) en Nederland (400 ton).

De algemeen directeur van Procitrus vermeldt dat het aandeel van Peru in de wereldhandel in citrus niet zo groot is. Het land is goed voor 0,8% van de wereldproductie en 0,4% van de export. Via de World Citrus Organization (WCO) probeert Peru echter de inspanningen beter te kanaliseren om de consumptie van Peruaans citrus in verschillende delen van de wereld aan te zwengelen.

Bron: agroperu.pe / agraria.pe


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven