Kant-en-klare producten bezig met opmars in Italië

De markt voor verse kant-en-klare producten zoals salades, gaat een periode van herstel in, maar is nog niet terug op het niveau van vóór de pandemie. Dit wordt bevestigd door Valérie Hoff, directeur marketing en communicatie van het Italiaanse La Linea Verde. “In de afgelopen maanden hebben we een duidelijke ommekeer van de tendens gezien, in positieve zin, wat betreft de consumptie. In mei 2021 was er een stijging met 15% ten opzichte van dezelfde maand in 2020, maar we mogen niet vergeten dat er een jaar geleden, op het hoogtepunt van de eerste golf, sprake was van een scherpe daling.”

Er is sprake van een langzaam maar gestaag herstel van de zakjes met verpakte salades. “Eenpansgerechten vertonen een groeiende tendens en het is veel dynamischer nu het seizoen in volle gang is. In ons geval hebben de Family Salad bowls (foto onder), een noviteit in de afgelopen maanden, een goede respons gekregen, omdat zij het juiste product zijn gebleken om in een nieuwe behoefte te voorzien.”

“Dit is het resultaat van een marktanalyse en van de wijze waarop de markt zich in de loop van enkele weken van 2020 snel heeft ontwikkeld, waardoor de consumptie in onze sector volledig is geherdefinieerd. Deze salades, in gezinsverpakking, passen goed bij de nieuwe gewoonten van de Italianen, die hun eetgewoonten hebben veranderd.”

“We exporteren onze gewassen ook naar het buitenland, met name naar België, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. Ongeveer 30% is bestemd voor het buitenland. De overzeese markt is stabieler geweest dan de Italiaanse en heeft, vooral vorig jaar, de lagere hoeveelheden afgenomen.”

Foto rechts:Valérie Hoff 

Om een grotere versheid en een minimale tijd tussen de oogst en de verpakking te garanderen, heeft La linea Verde buitenlandse filialen in Frankrijk, Spanje en Servië.

“We krijgen uitstekende feedback, ook voor onze nieuwe Poke Bowl-lijn (foto boven). Dit is een innovatief assortiment verse kant-en-klaarmaaltijden met rijst, fruit, groenten en proteïne ingrediënten. Bedacht voor een moderne, nieuwsgierige, experimentele doelgroep, die nu een hip gerecht kan vinden in de supermarkt. Het is ook een van de meest bestelde gerechten in restaurants en het is ook erg populair om te laten bezorgen”, concludeert Valérie Hoff.

Voor meer informatie:
Valerie Hoff
La Linea Verde 
Via Artigianale, 49
25025 Manerbio (BS) - Italië
+39 030 937 3611
www.lalineaverde.it 
www.dimmidisi.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven