FDA keurt antioxidant DHQ goed, dat wordt verkregen uit appelen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft aan dihydroquercetine (DHQ) het predicaat 'algemeen erkend als veilig' gegeven, waardoor het nu op de Amerikaanse markt mag worden verkocht. "DHQ is een krachtig antioxidant met een sterkere antioxidatieve werking dan vitamine C. Bovendien leent het zich bij uitstek om toegepast te worden in een verscheidenheid aan trendy levensmiddelen, waaronder dranken, yoghurt en chocoladeproducten," zegt dr. Linda May-Zhang, onderzoeks-medewerker van Blue California, het bedrijf dat Taxifolin BC-DHQ® op de markt brengt.

Tru-Cape Fruit Marketing, de grootste Zuid-Afrikaanse exporteur van appelen en peren, beschouwt de goedkeuring als goed nieuws met het oog op de potentiële afzetmogelijkheden. "Hoewel dihydroquercetine ook in olijfolie en rode uien wordt aangetroffen, bevatten rode appelen de hoogste concentraties," legt Henk Griessel uit, kwaliteitsmanager bij Tru-Cape. 

Volgens May-Zhang zal de versterking van het immuunsysteem voor veel consumenten topprioriteit blijven. 64% van alle consumenten wereldwijd zocht de afgelopen 12 maanden naar manieren om hun afweer te verbeteren, zo berichtte FMCG Gurus, Top Ten Trends for 2021, december 2020.  

Tru-cape.com citeerde May-Zhang als volgt: "DHQ neutraliseert vrije radicalen in het lichaam en haar unieke moleculaire structuur maakt haar uiterst doeltreffend in het voorkomen van celschade. Het antioxidant kan een belangrijke rol spelen bij het behoud van een gezonde huid, omdat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Taxifolin BC-DHQ biedt ook veel potentie als krachtig antioxidant in levensmiddelen en dranken omdat het zorgt voor een betere kleurstabiliteit van dranken en de houdbaarheid en smaak  verbetert." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven