Kleiner dan een kers

Nieuw: Baby Plum minipruimen

De Italiaanse Gentile Group, gevestigd in Policoro (Matera) en gespecialiseerd in de teelt van aardbeien en kleinfruit, breidt het assortiment bessen uit en lanceert de minipruim Baby Plum. Deze kleine pruim is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en rassen, en worden allemaal gekenmerkt door een hoog suikergehalte.

“De minipruim Baby Plum, die kleiner is dan een kers, heeft in slechts enkele dagen zowel volwassen als heel jonge consumenten weten te verleiden door zijn uiterlijk en zijn smaak. De pruimpjes zijn zeer zoet, met waarden die variëren van 16 tot 20 graden brix. De geur en smaak liggen voor de meeste rassen dicht bij de exotische en tropische smaak, maar andere smaken weer veelal zoals de klassieke pruim”, zegt Loris Gentile, stichter en voorzitter.

Assortiment kleinfruit van de Gentile Group

“Baby Plum is een exclusief product van de Gentile Group en we zien het als een verdere investering in wat er ontbreekt en waar de consument naar op zoek is. De oogstperiode van de Baby Plum loopt van juni tot oktober en hoewel het nog maar enkele weken duurt voor de eerste partijen op de markt komen, ontbreekt het niet aan positieve reacties. Wat de afzetprijzen betreft, was het niet moeilijk om die van frambozen en bramen te evenaren, en in sommige gevallen zelfs met een winstmarge van 10%.”

“Het zijn mooie, ronde pruimpjes met verschillende kleuren (roze, geel, groen, paars en oranje) die wij zowel in Italië als in het buitenland op de markt brengen in bakjes van 100, 125 en 250 gram in combinatie met frambozen, bramen en blauwe bessen. In Duitsland zijn we nog verdergegaan en hebben we de bakjes van 500 gram ook voorzien van een mix van verschillende kleuren. De consumenten hebben dit gewaardeerd en dat is terug te zien in de resultaten.”

“Wij hebben 4 rassen geselecteerd uit de 12 die worden getest en 3 andere worden nog geëvalueerd. De houdbaarheid van deze pruimen is zeer hoog, voor sommige rassen zelfs meer dan 30 dagen. We zitten in de planningsfase en in 2022 willen we een aantal plantages gaan realiseren bij onze leden in Zuid-Italië, die de rassen exclusief zullen gaan telen.”

“Het hectische tempo van de huidige maatschappij en de voortdurende zoektocht naar ‘goed & snel’ hebben ons gestimuleerd om nieuw kleine kant-en-klaar fruit te onderzoeken en op de markt te brengen, om zo het aanbod op de Italiaanse markt te vergroten, naast de frambozen, bramen en blauwe bessen die we al speciaal in Zuid-Italië telen”, zegt stichtend vennoot Francesca Quinto.

“De trend is inmiddels duidelijk. De consument vraagt om fruit dat gemakkelijk te eten is en zo weinig mogelijk ruimte in beslag kan nemen. Baby Plum is het antwoord op dit alles. Een pruim die als een echt tussendoortje kan worden gegeten en die niet alleen de juiste hoeveelheid minerale zouten levert, zoals kalium, maar ook een uitstekend voedingsmiddel is voor de lever en het zenuwstelsel.”

“Het nieuws van de Gentile Group eindigt hier niet. Onze missie is de sector kleinfruit, een sector in voortdurende ontwikkeling, zoveel mogelijk te versterken, waarin wij ons als coöperatie profileren met gewassen die voor 100% in Italië worden geteeld.”

Voor meer informatie:
Loris Gentile
Gentile Group

Via S. Valicenti, 6 
75025 - Policoro (Mt) - Italië
(+39) 379 2280437 
direzione@gentilegroupitalia.it
gentilegroupitalia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven