Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl bouwt nieuw DC in Herentals België

Heylen Warehouses en de Lidl groep bouwen samen aan het meest duurzame distributiecentrum van de supermarktketen in België, meldt de retailer op haar website. De nieuwe logistieke vestiging komt op de oude Henradsite in Herentals, die sinds 2016 eigendom is van Molenwater Groep en Heylen Group. Het nieuwe DC is het nu het zesde Belgische distributiecentrum voor de supermarkt.

Met de komst van het distributiecentrum zijn zo'n 230 nieuwe banen gemoeid. Burgemeester Mien Van Olmen van Herentals: “Het stadsbestuur is blij met deze geplande duurzame investering in onze samenleving. Herentals kent nog altijd een hoger werkloosheidspercentage van 8 procent tegen het gemiddelde van 6 procent in Vlaanderen. Deze investering kan helpen de werkloosheid in onze regio naar beneden te halen.”

Breeam
Het nieuwe DC zal gebouwd worden volgens de hoogste Breeam norm Outstanding, waarbij het doel is een minimale milieu-impact te garanderen. Zo werken alle koelinstallaties op natuurlijke koelmiddelen die geen uitstoot veroorzaken en de logistieke hal en de kantoorruimtes worden verwarmd dankzij de warmterecuperatie uit die koelinstallaties. Op het dak plaatst Lidl circa 15.000 m² zonnepanelen die onder meer ook de uitgebreide laadinfrastructuur voor elektrische wagens en fietsen zullen voeden.

Bron: Lidl

Publicatiedatum: