Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood:

"Vakanties in eigen land en relatief duur ander zomerfruit geven bananenverkoop impuls"

Tholen - De bananenverkoop verloopt volgens Hans Maagendans van rijperij Banafood uit het Duitse Straelen momenteel niet slecht. "Het is nog niet zo warm, dat is sowieso gunstig voor de bananenverkoop. Bovendien is het aanbod van overig zomerfruit beperkt en relatief duur."

"Ook verwacht ik dat er minder Nederlanders op vakantie gaan en dat kan de komende zomerperiode de bananenverkoop ook nog wel een impuls gaan geven. Normaal verkoop je in de zomer toch een procentje of 20 minder. Komt daar nu 10% bij, dan spreek je toch over een leuk volume, al zal het niet zo extreem zijn als afgelopen jaar."

Het aanbod bananen van de bekende merken verloopt volgens Hans vrij regulier. "Wel zie je dat in Ecuador de prijzen op de spotmarkt aan de lage kant zitten, blijkbaar toch als gevolg van overschotten. Met een week of twee, drie kunnen we hierdoor wel wat meer druk op de markt gaan zien."

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
hans@banafood.eu   
www.banafood.eu