Peter Visser over late start Hollands kersenseizoen:

"Export van kersen durf ik nog niet aan"

Tholen - Het Hollandse kersenseizoen was andere jaren rond deze tijd al volop losgebarsten, maar dit jaar wil het seizoen nog niet vlotten. "We zijn wel drie weken later. Men is nu nog Burlat en Merchant aan het plukken. Aan het eind van de week verwachten we wel dat er meer soorten op de markt komen", vertelt Peter Visser van de gelijknamige groothandel uit Krimpen aan den IJssel.

Visser brengt het totale AGF-pakket aan de man richting grossiers en op de markt, maar heeft van de kersen een heuse specialiteit gemaakt. "Maar van een makkelijke start is geen sprake. Door het vochtige weer is het uitkijken met zachte kersen. Ook onder de kap is dit aan de orde. Maar heel Europa heeft er last. Ook in België en Frankrijk is het aanbod krap en in Canada is het weer bloedje heet", vervolgt de groothandelaar.

Hoewel hij al vraag krijgt vanuit Hollandse importeurs en andere landen durft hij het momenteel nog niet aan om daar kersen heen te sturen. "Wij beperken ons nu nog tot enkele goede marktjongens en zullen eind van de week ook enkele grossiers bedienen. Aan de export beginnen we echter nog niet. Je wordt tenslotte zo afgerekend op zwakke kersen en voor je het weet, heb je een claim aan je broek."


De zoon en kleinzoon van Peter bij de kersen

De vraag begint volgens Peter redelijk los te komen. "Maar als het regent, is de kersenverkoop niet zo makkelijk. Wanneer het zonnetje gaat schijnen, gaat de verkoop meteen lopen. Het verschil in kwaliteit zie je ook terug in de prijzen, de kersen worden nu echt voor 2 tot 9 euro per kilo verkocht, net naar wat ze waard zijn", besluit Peter. 

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
+31 (0)180 512 767
pvisseragf@outlook.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven