SC-740/NextGen

Nieuwste technologie voor een bewezen centrifuge

2021 is het introductiejaar van de SC-740/NextGen. In deze machine komt de technologie van de grote broer, de SC-940/NextGen, nu ook beschikbaar voor lagere capaciteiten. Het resultaat is een stabiele centrifuge die delicate bladgroenten in een korte cyclustijd droogt.

Een sterke basis
De voorganger van de NextGen verwierf de afgelopen decennia faam als centrifuge voor gevoelige gewassen. De schuine ligging van de trommel maakt het kantelen of lossen van het product via complexe constructies in de bodem van de trommel overbodig. Het gepatenteerde vulsysteem zorgt voor een gelijkmatig verdeelde vulling waardoor de belasting van het product en daarmee de beschadiging hiervan wordt geminimaliseerd. De centrifuge laat zich makkelijk integreren in een continue verwerkingslijn en typeert zich door een robuuste en sterke aandrijving. Met de verkoop van meer dan 200 machines heeft hij zich overduidelijk bewezen.

In een nieuw jasje
De NextGen onderscheidt zich met een nieuw type motoren. “Door deze motoren is de machine in staat hogere toerentallen te draaien, resulterend in een nog droger product. Daarnaast betekent dit dat de trommel sneller op- en aftoert, wat zich vertaalt naar een kortere en efficiëntere cyclus en dus hogere capaciteiten,” aldus commercieel directeur Roy Lemmen. Door het regeneratief remmen van de trommel, maken de motoren het bovendien mogelijk om energie terug te winnen. Dit leidt tot energiebesparingen van 15-25%. Als puntje op de i heeft de NextGen een toegankelijk design wat de reiniging makkelijk maakt.

Gecontroleerde onbalans
Het gepatenteerde DRS-systeem zorgt voor een herkenning van onbalans en een razendsnelle verschuiving van de eigenfrequentie van de centrifuge. Hierdoor worden grote uitslagen van de trommel effectief begrensd. Deze centrifuge heeft daarom geen zware verankeringen aan de vloer nodig.

Veel is er verbeterd maar de unieke garantie op de lagers van de NextGen centrifuges blijft ongewijzigd. Ondanks de grote belastingen die er bij deze machines optreden vanwege de hoge toerentallen en het voortdurende versnellen en remmen, biedt Sormac haar klanten een no-nonsens garantie van maar liefst 10.000 bedrijfsuren op de lagers. "En dat kunnen we alleen maar doen omdat we uit ervaring weten dat we hiermee geen risico lopen", besluit de machinebouwer.

Voor meer informatie:
Sormac 
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl 
www.sormac.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven