Traptic zet aardbeienplukrobot in

De Amerikaanse start-up Traptic heeft grote vooruitgang geboekt en introduceerde vorige maand haar aardbeienplukrobot voor commercieel gebruik. Blazer-Wilkinson, een grote aardbeienteler in de VS, implementeerde de technologie in juni, en past het systeem toe naast 'gewone' plukkers. 

Zelfs voor de Covid-19-crisis leidde het tekort aan arbeidskrachten al  tot enorme verliezen. Uit cijfers van Traptic blijkt dat ongeveer 10% van de aardbeien die in de VS worden geteeld, wegrotten op de velden omdat ze niet worden geplukt. Jaarlijks leidt dit tot een verlies van € 253 mln. Gedurende de pandemie waren de verliezen nog groter, aangezien seizoensarbeiders te maken hadden met reisbeperkingen. 


Foto: Traptic

Traptic heeft haar ontwikkelingsactiviteiten kunnen versnellen dankzij een onaangekondigde Serie-A -financiering van € 4,2 mln van het samenwerkingsfonds van Homebrew Ventures en K9 Ventures. "We hebben deze financiering gebruikt voor het uitvoeren van een succesvol pilotproject," liet medeoprichter en directeur Lewis Anderson aan TechCrunch weten. Voor de commerciële ontwikkeling van de machine haalde het bedrijf in totaal een bedrag van € 7,1 mln aan financiering op. 

Het Traptic-systeem maakt gebruik van een combinatie van 3D-camera's, optische AI-technologie en robotarmen die in staat zijn het tere fruit te plukken zonder het te beschadigen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven