Leider in citrus in Europa

Investeerder neemt meerderheidsbelang in The Natural Fruit Company

Fremman Capital (Fremman), GPF Capital en Label Investments kondigen samen met de andere aandeelhouders de verwerving aan van een meerderheidsbelang in The Natural Fruit Company (TNFC) door Fremman. TNFC is een toonaangevend Europees bedrijf in de verwerking, distributie en afzet van citrus, waaronder citroenen, sinaasappelen, mandarijnen, granaatappelen en kaki’s. Deze overname past goed bij Fremmans benadering van Environmental, Social and Corporate Governance (ESG). TNFC zet namelijk fors in op biologische variëteiten, beperkte verwerking en zero waste-benadering.

De groep heeft zijn hoofdkantoor in Spanje en is het resultaat van het samengaan van drie familiebedrijven. Op de Europese markt is het het grootste afzetbedrijf voor citroen en het op één na grootste voor sinaasappel. TNFC beheert ongeveer 900 hectare citrusteelt, voornamelijk gericht op biologische teelt en verspreid over heel Spanje. In haar acht Spaanse vestigingen heeft de groep een totale verwerkingscapaciteit van ongeveer 400.000 ton fruit per jaar. Het heeft ook logistieke faciliteiten in het Franse Perpignan.

De citrusmarkt zal naar verwachting op de lange termijn blijven groeien vanwege de huidige trend van een gezonde levensstijl en de toenemende beschikbaarheid van citrus gedurende het hele jaar dankzij nieuwe variëteiten. Als marktleider bevindt TNFC zich in een uitstekende positie om zich staande te houden in de sterk gefragmenteerde citrusmarkt en zich een deel van de toekomstige groei van de markt toe te eigenen. Zo heeft TNFC een duidelijk groeipad voor ogen door middel van een actieve M&A-strategie, waarbij het gebruik zal maken van zijn sterke positionering en reputatie op de markt.

De volgende investeringsadviseurs hebben hun bijdrage geleverd aan de operatie:

Attalea (ESG), Ernst & Young (op financieel, juridisch en fiscaal vlak en voor arbeidsgerelateerde kwesties), Jhasa (verzekeringen), Pérez-Llorca (juridisch) en Roland Berger (commerciële kwesties).

Het verkoopproces werd bijgestaan door volgende adviseurs: Lazard (M&A) en Uria Menendez (juridische kwesties)

Voor meer informatie:
The Natural Fruit Company
www.thenaturalfruit.com/

Fremman
Calle Almagro 3, 6ª planta, izq.
28010 Madrid (Spanje)
+34 917 659 852
info@fremman.com
www.fremman.com

GPF
C/ Serrano 111
28006 Madrid (Spanje)
+34 917 378 195
info@gpf-capital.com
www.gpf-capital.com

Label Investments
www.labelinvestments.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven