Italiaanse citroenen lopen goed en ondervinden weinig weerstand

“De balans van dit eerste halfjaar van 2021 is positief, gekenmerkt door een goede vraag zowel vanuit Italië als uit het buitenland, maar vooral dankzij de continuïteit van de orders van de detailhandel. Het eerste semester van 2020 werd sterk beïnvloed door de pandemie, met een zekere discontinuïteit in de vraag. Zozeer zelfs dat perioden met waanzinnige bestellingen werden afgewisseld met andere perioden met een verminderde vraag. Er was bijvoorbeeld sprake van een verschuiving van de vraag naar verpakte producten naar een grotere vrijheid van levering”, zegt Valentina Sanna, exportmanager van het Italiaanse La Costiera in Fondi.

“Het seizoen van de citroen van Sorrento is momenteel in volle gang. De hoeveelheden zijn goed, net als de kwaliteit en de vraag, zowel vanuit Italië als vanuit het buitenland. Wat de prijzen betreft, wordt een stijging verwacht, in overeenstemming met de zomerperiode van de vorige jaren. Ook de consumptie zal naar verwachting toenemen.”

La Costiera gaat steeds meer over op een eco-duurzame aanpak, waarbij het gebruik van plastic wordt verminderd. Er wordt gewerkt aan nieuwe verpakkingen en etiketten die biologisch afbreekbaar en volledig recyclebaar zijn, en netten van cellulose. Deze zullen beschikbaar zijn tussen september en oktober, voor het seizoen van de Italiaanse Primofiore citroen.

“Een ander gewas dat goed loopt, is de sukadecitroen. Het seizoen loopt nu ten einde en zal in oktober weer beginnen. Dit gewas is belangrijk voor ons, want zo kunnen wij klantenkring leren kennen of consolideren, of de nieuwigheden van andere bedrijven in de toeleveringsketen.”

“Ik denk niet dat wij aan Fruit Attraction in Madrid zullen deelnemen, want een beurs met minder bedrijven en stands en een geringe opkomst is niet wat wij voor ogen hebben”, besluit Sanna.

Voor meer informatie:
Valentina Sanna
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
+39 0771 531807
limonilacostiera@gmail.com
www.la-costiera.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven