Jan Franje, Franje Onions:

"Stemming uienmarkt erg negatief, maar dat moet allemaal nog maar blijken"

Tholen - Bij Franje Onions gingen deze week de laatste uien van het seizoen weg en inmiddels is ook het nieuwe plantuienseizoen gestart. "Er komt links en rechts wel wat vraag, maar door het aanbod oude en nieuwe en importuien verloopt de afzet nog niet makkelijk", vertelt Jan Franje. "Nu liggen de prijzen van de nieuwe uien nog rond de 35 cent, maar de verwachting is wel dat de prijs snel zal zakken als er meer aanbod op de markt komt."

Een verwachting uitspreken hoe het seizoen gaat verlopen, is volgens de verpakker nog lastig. "Feit is dat zowel in Nederland als België het zaaiuienareaal fors is uitgebreid, dus we zullen weer genoeg te exporteren hebben. Ik vind de algehele stemming erg negatief. Iedereen ziet problemen, of het nu gaat om het tekort aan containers of een overaanbod aan uien, maar het moet allemaal nog maar blijken. Vorig jaar werd er door de geleerden ook van alles geroepen, de uien zouden in maart al op zijn. Nou, dat is gebleken, want er zijn nu nog volop uien..."

"Nu ziet iedereen het heel negatief, maar niemand weet nog wat er gaat gebeuren en iedereen roept maar wat. De uien staan er goed op, vooral hier in Zeeland. We hebben een paar jaar in de hoek gezeten, waar de klappen vallen, maar nu staan ze hier het mooiste van heel Nederland. Hopelijk kunnen we ook mooie prijzen maken, dan hebben we er echt wat aan!"

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
+31 (0)113 501658
info@franjeonions.nl     
www.franjeonions.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven