Qinq en Stäubli Robotics ontwikkelen robot voor de AGF-markt

Qing en Stäubli Robotics hebben een robot ontwikkeld die de haalbaarheid van complexe problemen kan testen voor organische producten. De bedrijven hebben een HE robot van Stäubli Robotics  geplaatst in het ontwikkelingslaboratorium van Qing, hierdoor worden proof of concepts getest, zonder dat er eerst een grote risicovolle investering moet worden gedaan. In combinatie met de technologieën AI, vision, data en simulatie zijn er ontzettend veel mogelijkheden waar de klant gebruik van kan maken. Allemaal op basis van de eigen situatie en complexiteit van het primaire productieproces.

Qing is een hightech ingenieursbureau met een eigen development lab. Zij bieden de AGF-markt toegang tot geavanceerde technologieën zoals Digital Twin, simulatie, AI en Vision. Stäubli Robotics heeft binnen haar robotgamma een assortiment dat volledig is gericht op AGF: Humid Environment (HE). Deze HE lijn is speciaal ontwikkeld voor productieomgevingen met organische producten.

Waarom een automatisering testen met een Stäubli HE robot?
Het complete assortiment HE robots van Stäubli Robotics bestaat uit de enige robots ter wereld die zowel waterdicht zijn als ook tegen chemicaliën kunnen. Van de allerkleinste tot de allergrootste formaten. Zonder verlies op industriële snelheid. En dat is belangrijk voor zowel de snelheid van de reiniging als de houdbaarheid van de machine.

De HE robot in het Qing development lab biedt kansen voor voedselproducenten om hier haalbaarheidsstudies mee te laten doen, zonder zelf de technologie en kennis in huis te hebben. Daarnaast wordt de robot ter beschikking gesteld aan studenten om sneller te kunnen leren van de nieuwste toepassingen op het gebied van automatiseringen binnen de AGF-markt.


Links: Laurent Mattheys, Robotics Division en rechts: Bram de Vrught, Qing 

Op 27 en 28 oktober organiseert Stäubli de Stäubli Robotics Days in Technopolis Mechelen. "Een uniek evenement waarbij alle schakels van de roboticaketen aanwezig zijn om je te inspireren en te ontzorgen", aldus Jan Buit van Stäubli Robotics.

Voor meer informatie:
Bram de Vrught
Qing
+31 (0)6 516 98 364
bdvrught@qinq.nl
www.qing.nl 

of

Jan Buit
Stäubli Robotics
Jan Buit, 
+31 (0)6 253 91 162
j.buit@staubli.com
www.staubli.com/nl-be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.