Fiddleheads vliegen de deur uit

Tholen – Zelfs de zeer ervaren groenteboer Richard van den Bos uit Leiden kende ze nog niet: fiddleheads. Heb je er interesse in, vroeg zijn importeur. "Tuurlijk!" De eigenaar van De Groenteboer, een wel erg eenvoudige naam voor de AGF-specialiteitenwinkel, legt elk hoekje en gaatje van zijn winkel namelijk vol met bijzondere producten.

"Ik heb maar een kleine winkel, maar ik heb alles wat er te krijgen is op het gebied van AGF. Ik heb zelfs klanten uit Amsterdam, omdat ze daar niet alles kunnen vinden", vertelt Richard. Van de fiddleheads nam hij meteen een paar kilo mee en die waren dezelfde dag ook uitverkocht.

Richard moest even googlen over de bereidingswijze, toepassing en herkomst. "Het komt niet vaak meer voor dat ik verrast word. Het zijn de vroege uitlopers van de Adelaarsvaren. Je kunt ze rauw eten maar beter is om ze even te koken of blancheren, dan worden ze nog feller groen." Voor geïnteresseerde klanten maakte hij overigens ook een ‘disclaimer’. "Deze komen uit Canada, sommige klanten willen ze daarom niet en alleen producten van dichtbij. De meeste varensoorten zijn toxisch dus het is niet verstandig om varens uit de eigen tuin te gaan eten of ze in het bos te gaan zoeken."

De specialties die bij De Groeteboer te verkrijgen zijn komen overigens niet altijd van ver. "Ik heb ook 30 soorten pepers uit het Westland", besluit Richard.

Voor meer informatie:
Richard van den Bos
De Groenteboer
Herenstraat 44
2313 AL Leiden
+31 (0)71 514 6757 
FB De Groenteboer


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven