Eveline van Hees, VHM Machinery:

"De vraag vanuit de hele wereld is groot en dat maakte onze fabriek alweer snel te klein”

Tholen - De drang naar automatisering bij teeltbedrijven neemt de laatste jaren steeds meer toe. Steeds meer grote, maar ook kleinere bedrijven investeren in machines en automatiseren hun verwerkingsproces. “Er is een groeiende vraag bij bedrijven om steeds meer te kunnen doen met steeds minder mensen”, zegt Eveline van Hees van VHM Machinery.


Het nieuwe pand van VHM Machinery

Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en automatisering van verwerkingsprocessen bij producten die gebruik maken van kisten en bigbags, zoals bijvoorbeeld uien en aardappelen, maar het blijft niet beperkt tot die doelgroep. “De machines van VHM kunnen eigenlijk alles wat je met een kist of bigbag wilt doen”, zegt Eveline. “We produceren o.a. kistenvullers, legers, draaiers, liften etc. Daarnaast zijn machines zo gebouwd dat ze modulair zijn en eenvoudig aan elkaar geschakeld kunnen worden. Op die manier kan een heel verwerkingsproces geautomatiseerd worden, en kan dat ook in fasen.”

De oranje machines gaan de hele wereld over
Het grootste deel van de klanten van VHM Machinery is werkzaam in de AGF-sector, maar ze produceren ook machines voor de industrie. “Ongeveer 80% van de productie van VHM Machinery is bestemd voor teeltbedrijven, daaronder vallen bijvoorbeeld uien- en aardappeltelers maar recent hadden we bijvoorbeeld ook een walnotenteler uit Californië. We ontwikkelen eigenlijk machinelijnen voor alle bedrijven die dingen tot 2000 kg in kisten stoppen”, vertelt Eveline.

Over de hele wereld zijn inmiddels de oranje machines van VHM te vinden. Naast Californië zitten er ook klanten in bijvoorbeeld Engeland, Nieuw Zeeland, en Canada. “Nederland is een innovatief land op het gebied van landbouw en machines, en ontwikkelingen hier worden dan ook nauwlettend door het buitenland in de gaten gehouden”, aldus Eveline.

Innovatief centrum
Het bedrijf is in een paar jaar tijd qua personeel flink uit de kluiten gewassen en heeft daarnaast ook de keuze gemaakt om zoveel mogelijk onderdelen van het productieproces in eigen handen te nemen. Dit heeft logischerwijs als gevolg dat er ook meer werkplaatsruimte nodig is om de extra machines kwijt te kunnen. Het huidige pand – amper vijf jaar oud – is gewoonweg te krap geworden, dus is er begonnen aan de bouw van een grote fabrieksuitbreiding. De fabrieksoppervlakte wordt hiermee maar liefst verviervoudigd. Deze locatie beschikt over meer kantoorruimte en heeft een grotere productie- en montagehal.

“De intentie is om met dit pand een innovatief centrum te creëren, dat niet alleen onderdak zal bieden aan VHM Machinery, maar ook aan een softwareontwikkelaar die zich hier vestigt. Bovendien zijn er doorlopend leerplekken beschikbaar en wordt geïnvesteerd in ontwikkeling. De bouw schiet al aardig op, volgende week is het water- en winddicht. Dat mag ook wel, want we waren door ruimtegebrek al een klein beetje begonnen met verhuizen”, besluit Eveline.

Voor meer informatie:
Eveline van Hees van der Slikke
VHM Machinery
+31 527 225 000
eveline@vhm-machinery.nl 
www.vhm-machinery.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven