Optimale tracering bij Growers United dankzij nieuw project ‘Scannen op de tuin’

Traceerbaarheid speelt een grote rol bij het efficiënt inrichten van bedrijfsprocessen. Daarom heeft JEM-id voor Growers United en haar telers het project ‘Scannen op de tuin’ ontwikkeld. Deze oplossing zorgt ervoor dat de organisatie direct inzicht krijgt in de voortgang van de productie en traceerbaarheid. Om dit proces in beeld te brengen heeft JEM-id in samenwerking met Growers United een video gemaakt.

Efficiëntie logistiek door volautomatisch magazijn en software
Growers United is een coöperatie van én voor groentetelers en heeft de focus liggen op het telen, verpakken en verkopen van kasgroenten. De nieuwe locatie van Growers United Maasdijk heeft een volautomatisch magazijn geheel gebouwd met het oogmerk om de logistieke stromen voor versproducten zo efficiënt mogelijk te laten lopen.

"We zijn blij met de samenwerking met JEM-id. Door het project ‘Scannen op de tuin’ kunnen de telers, transporteurs en medewerkers van inslag, veel efficiënter werken. Ook is het inzicht in de gehele logistieke keten, van teler tot klant, sterk verbeterd", aldus Patricia Gardien van Growers United.

Digitaal inzicht via GreenCommerce en GreenXchange
Growers United maakt gebruik van het door JEM-id ontwikkelde AGF softwarepakket GreenCommerce. Hiermee worden zij ondersteund in de dagelijkse werkzaamheden om klanten en telers op de juiste wijze te kunnen bedienen. De telers van Growers United maken gebruik van het aan GreenCommerce gekoppelde online telersplatform GreenXchange. Met dit platform worden bestellingen en voorraad verwerkt, transport geregeld en overige teeltregistraties beheerd. Met de nieuwe ontwikkeling van JEM-id wordt de samenwerking tussen Growers United en haar telers nog efficiënter, doordat de organisatie per teeltbedrijf precies weet welke pallets er geproduceerd, en onderweg zijn richting de verpakkingslocaties Maasdijk en de Lier.

Verbetering traceerbaarheid
Het proces gaat als volgt: De teler krijgt bestellingen binnen via GreenXchange. Vervolgens produceert de teler de pallets, waarbij iedere pallet een sticker met een unieke code krijgt. De pallets worden daarna ingepland voor transport en toegekend aan een transporteur. De chauffeur scant de pallets die daadwerkelijk de vrachtwagen in gaan. Doordat pallets zelfstandig gescand kunnen worden, is het voor de chauffeur ook mogelijk om 's nachts te laden. Zodra de vrachtwagen vertrekt, is de informatie direct beschikbaar bij Growers United zodat er een goed beeld is van de rollende voorraad.

Bij binnenkomst op de verpakkingslocatie in Maasdijk scant het geautomatiseerde magazijn de pallets, waarna deze verder worden verwerkt. Omdat iedere pallet voorzien is van een uniek pallet-id, is de tracering op palletniveau gewaarborgd.

Voor meer informatie
Remco Koornhof 
JEM-id
+31 (0)174 64 26 22
remco@jem-id.nl
www.jem-id.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven